2022-02-18 12:42:45
Φωτογραφία για Η ΡΑΣ απαντά σχετικά με την Τουριστική αξιοποίηση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλάδι – Μπράλος
Απάντηση τη Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) σε ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας κ. Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την Τουριστική αξιοποίηση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλάδι – Μπράλος, αναφέρει:

Αναφορικά με το ερώτημα (2), σας γνωρίζουμε ότι πράγματι το τμήμα της παλαιάς χάραξης σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλάδι - Μπράλος, ως υποσύνολο του ευρύτερου τμήματος παλαιάς χάραξης Τιθορέα - Λιανοκλάδι, εντάσσεται στο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ), για τον καθορισμό του ως τμήμα που προορίζεται αποκλειστικά για τοπική/ιστορική χρήση, μαζί με άλλα αντίστοιχα τμήματα του δικτύου καθώς και ένα σημαντικό αριθμό τροχαίου υλικού.

Την παρούσα χρονική στιγμή το ως άνω σχέδιο ΥΑ, το οποίο συντάχθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατόπιν εισήγησης του Διαχειριστή Υποδομής (ΔΥ) ΟΣΕ, τελεί υπό επεξεργασία (συλλογή πληροφοριών, ανάλυση επιπτώσεων κ.λπ.) από τη ΡΑΣ, προκειμένου να παρασχεθεί γνώμη σε εφαρμογή του άρθρου 1, παρ. 4 ε) του ν. 4632/2019 (Α' 159).


Η γνώμη της ΡΑΣ πρόκειται να ολοκληρωθεί και να παρασχεθεί σύντομα, μετά από απόφαση της Ολομέλειάς της, η οποία θα διαβιβασθεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, προκειμένου να εκδοθεί στη συνέχεια η Απόφαση της ΡΑΣ στην οποία θα προσδιορίζονται οι απαιτήσεις και οι έλεγχοι ασφάλειας στις υποδομές

για τοπική, ιστορική ή τουριστική χρήση, σε εφαρμογή του άρθρου 54, παρ. 2 ε) του ν.4632/2019, η οποία αποτελεί και την καθοριστική Απόφαση με βάση την οποία θα ενεργοποιείται (τίθεται εν ισχύ) και η υπό έγκριση σχετική ΥΑ καθορισμού των τμημάτων γραμμής.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη διευκρίνιση ή πληροφορία.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΑΠΑΡΙΚΟΥ

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βάψιμο επίπλων με Stencils
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βάψιμο επίπλων με Stencils
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ