2022-02-27 07:59:47
Φωτογραφία για DIY Πήλινα κρεμαστά Κασπώ
Πολύ όμορφα κρεμαστά κασπώ με όψη αλλά και υφή κεραμικού που θα φτιάξετε εύκολα χρησιμοποιώντας πηλό σε φυσική απόχρωση (τερακότα). 

Για να χρησιμοποιήσετε κατασκευές αυτού του τύπου σαν κανονικές γλάστρες, θα πρέπει να προηγηθεί μια διαδικασία αντίστοιχη με το γυάλωμα των κεραμικών, πέρασμα δηλαδή της επιφάνειάς τους με γυαλιστερό βερνίκι που κλείνει του πόρους του πηλού. Διαφορετικά το νερό του ποτίσματος είναι πιθανό να απορροφάται από τον πηλό και να στάζει, γι΄αυτό και είναι προτιμότερο απλώς να τοποθετήσετε μέσα στα κασπώ γλάστρες με πιατάκι.

Ανοίξτε ένα κομμάτι πηλού σε φύλλο πάχους περίπου 1,50-2,00cm και με ένα στρογγυλό αντικείμενο στο κατάλληλος μέγεθος κόψτε αρχικά 2 ίδια κομμάτια για την βάση του κασπώ. 

Ανοίξτε σε φύλλο ένα δεύτερο κομμάτι πηλού και κόψτε το σε ίσιο παραλληλόγραμμο σχήμα, μήκους ανάλογο με την διάμετρο που θέλετε να έχει η κατασκευή.


Ανοίξτε στην επάνω πλευρά τρύπες, σε ίσες αποστάσεις από την κάθε άκρη, απ΄όπου θα περαστεί το σκοινάκι για να κρεμάσετε τα κασπώ. 

Με ένα μαχαιράκι χαράξτε ελαφρά την κάτω πλευρά του παραλληλόγραμμου κομματιού, ενώστε πιέζοντας μεταξύ τους  τα δύο στρογγυλά κομμάτια ώστε η βάση να αποκτήσει μεγαλύτερο πάχος και χαράξτε ελαφρά την επιφάνειά της.

Μπορείτε βεβαίως και εξ΄αρχής να δημιουργήσετε την βάση με μεγαλύτερο πάχος, κόβοντας τον πηλό με ένα στρογγυλό αντικείμενο που διαθέτει το κατάλληλο ύψος. 

Ενώστε το παραλληλόγραμμο κομμάτι πηλού με το στρογγυλό.  

Στο στάδιο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο λεπτό "δαχτυλίδι" από πηλό για να ενώσετε τα δύο κομμάτια, έτσι ώστε εξωτερικά η κεντρική επιφάνεια του κασπώ να είναι ελαφρά "υπερυψωμένη" σε σχέση με την βάση. 

Μόλις ο πηλός στεγνώσει αρκετά, αλλά όχι εντελώς, με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο λειάνετε σημεία που ίσως παρουσιάζουν ατέλειες.

Σε όλο το στάδιο της διαδικασίας συνένωσης των κομματιών μπορείτε να ψεκάζετε τον πηλό με νερό για να δουλεύεται ευκολότερα και η επιφάνειά του να είναι όσο πιο επίπεδη-λεία χωρίς ανομοιομορφίες.

Ο πιο πρακτικός τρόπος δουλεύοντας κατασκευές με πηλό και για να μην αφήνετε αποτυπώματα στην επιφάνειά του είναι να χρησιμοποιείτε γάντια λάτεξ μιας χρήσης. 

fallfordiy.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ιστορία του σιδηρόδρομου.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ιστορία του σιδηρόδρομου.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ