2022-12-09 17:23:23
Φωτογραφία για DIY Πολύ εύκολα και οικονομικά κρεμαστά καλαθάκια - ανθοδοχεία από κονσερβοκούτια
Τα κονσερβοκούτια είναι γενικά ένα από τα πιο ...πολύτιμα σκουπίδια, για πολλών τύπων DIY-Κατασκευές, και τα συγκεκριμένα κρεμαστά καλαθάκια - ανθοδοχεία από τις απλές και οικονομικές ιδέες για διακόσμηση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων. 

Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε άδεια κονσερβοκούτια κάθε μεγέθους, στα οποία θα πρέπει αρχικά να δοθεί πλακέ σχήμα στο κάτω μέρος τους. 

Θα το κάνετε αφαιρώντας με το ειδικό ανοιχτήρι για κονσέρβες και την κάτω κλειστή πλευρά από κάθε κονσερβοκούτι  και  χτυπώντας στην συνέχεια με ένα σφυρί ή αντίστοιχο βαρύ εργαλείο - αντικείμενο, ώστε το κονσερβοκούτι να "κλείσει" στο κάτω μέρος και να γίνει επίπεδο σε ύψος μερικών εκατοστών. 

Εναλλακτικά ανάλογα με το μέγεθος και την σκληρότητα του μετάλλου το κάτω μέρος μπορεί και να πατηθεί ή να πιεστεί δυνατά με τα χέρια ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα. 

Στην συνέχεια με λεπτό τρυπάνι ή και ένα μυτερό καρφί και ...υπομονή :) ανοίγετε δύο τρύπες στα πλαϊνά τμήματα της πάνω πλευράς, απ΄όπου θα περαστεί σύρμα ή σκοινάκι για το κρέμασμα της κατασκευής. 


Σε αυτό το στάδιο η κατασκευή είναι έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί, τοποθετώντας απευθείας στο κονσερβοκούτι αποξηραμένα λουλούδια ή φυσικά μέσα σε ένα μικρό γυάλινο βάζομε νερό που θα τοποθετηθεί πριν μέσα στο κονσερβοκούτι. 

Η εξωτερική όψη από το κονσερβοκούτι μπορεί να επεξεργαστεί με κάθε τρόπο πχ με χρώμα, ζωγραφική, decoupage, επένδυση με ύφασμα κλπ.

Το decoupage με χαρτοπετσέτα είναι από τους πιο απλούς τρόπους για να δώσετε σε μια τέτοια κατασκευή πραγματικά πολύ όμορφη εμφάνιση. 

Υφασμάτινα στοιχεία, τρέσες, δέρμα είναι επίσης υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εξωτερική όψη από το κονσερβοκούτι και να του προσδώσουν πολύ ξεχωριστή όψη. 

Ένα πιο περίτεχνο κρέμασμα, με λύγισμα του σύρματος ανά σημεία, η χρήση μεικτών τεχνικών, τεχνικών παλαίωσης, τα πρόσθετα στοιχεία πχ από έτοιμο πηλό είναι κάποιες ακόμη ιδέες που μπορούν τελικώς να μεταμορφώσουν ένα ....σκουπίδι σε ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό αντικείμενο για χρήση σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους, στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. 

Εκτός των άλλων πρόκειται για μια απλή και ελάχιστου κόστους κατασκευή ιδανική και για εποχιακές διακοσμήσεις πχ για να δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικα κρεμαστά διακοσμητικά χρησιμοποιώντας χαρτί decoupage σε γιορτινά μοτίβα ή  ανάλογα πρόσθετα στοιχεία. 

Αντί για να κρεμαστούν κατασκευές από κονσερβοκούτια αυτής της μορφής μπορούν και να κολληθούν, μεμονωμένα ή δύο-τρεις μαζί, σε ένα κομμάτι ξύλο που επίσης με απλό βάψιμο ή μια τεχνική παλαίωσης θα αποκτήσει ιδιαίτερη όψη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

gr.pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ