2022-03-05 18:52:21
Φωτογραφία για Τι είναι το σημείο G και πώς θα το ανακαλύψετε



Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις - απορίες είναι αν όλες οι γυναίκες έχουν το περίφημο σημείο G που τόση κουβέντα έχει γίνει γι΄ αυτό. Η απάντηση είναι πως “ναι, υπάρχει”. Ωστόσο, για την προσωπική σου απόλαυση δεν αρκεί μόνο να γνωρίζεις την ύπαρξή του, αλλά να το ανακαλύψεις.

«Τι είναι το σημείο G και εγώ έχω ή όχι;»

Η σύντομη απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ναι, μια γυναίκα έχει σημείο G. Και για την ακρίβεια όλες οι γυναίκες έχουν. Ωστόσο, αν το σημείο G παρέχει ή όχι σεξουαλική ευχαρίστηση είναι πολύ διαφορετικό για κάθε γυναίκα.

Το σημείο G (πήρε το όνομά του από τον Δρ Grafenberg) είναι μια ευαίσθητη περιοχή κοντά στο μπροστινό μέρος του κόλπου. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας εισάγετε ένα δάχτυλο στον κόλπο σας και κάνετε «κίνηση προς τα επάνω», θα μπορείτε να βρείτε το σημείο G. Αν αγγίξετε αυτό το σημείο και τη γύρω περιοχή θα μπορείτε να μάθετε αν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή για εσάς ή όχι!


«Γιατί το σημείο G δεν με βοηθάει να έρθω σε οργασμό;»

Οι ερωτογενείς ζώνες ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα. Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές ερωτογενείς ζώνες και το σημείο G δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε κάποιες γυναίκες αρέσει να τις χαϊδεύουν στο στήθος ενώ κάποιες το μισούν. Το σημείο G λοιπόν, θα πρέπει να προσεγγίζεται με τον ίδιο τρόπο. Κάποιες γυναίκες θεωρούν ότι αυτό το σημείο είναι πολύ ευαίσθητο και ενισχύει την απόλαυση του σεξ ενώ κάποιες άλλες αναφέρουν ότι δεν βρίσκουν τη διέγερσή του αρκετά συναρπαστική.

«Πώς θα ανακαλύψω αν μου αρέσει να με ερεθίζουν στο σημείο G;»

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσει μια γυναίκα εάν το σημείο G της είναι μια ερωτογενής ζώνη θα πρέπει να το δοκιμάσετε. Εσείς ή ο σύντροφός σας μπορείτε να προσπαθήσετε να εντοπίσετε το σημείο και να το διεγείρετε, είτε χρησιμοποιώντας ένα δάχτυλο είτε κάποιο βοήθημα. Υπάρχουν αρκετά βοηθήματα που έχουν σχεδιαστεί για αυτό τον σκοπό. Μπορείτε να περάσετε μερικά λεπτά αγγίζοντας την περιοχή με διάφορους τρόπους ή να προσπαθήσετε να έχετε έναν οργασμό με τον συνηθισμένο τρόπο ενώ ταυτόχρονα αγγίζετε το σημείο G και να δείτε αν αισθάνεστε όμορφα ή όχι.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε δεν είναι να κάνετε τον εαυτό σας τρελό! Εάν δεν αισθάνεστε καμία διαφορά ή νιώθετε κάτι ελάχιστα, δεν σημαίνει ότι κάνετε κάτι λάθος και δεν συμβαίνει και κάτι λάθος με εσάς. Ίσως να ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία γυναικών, που το σημείο G δεν είναι από τα σημεία του σώματός τους που ερεθίζονται. Είναι καλό επίσης να γνωρίζετε ότι τα όργανα αλλάζουν καθώς μεγαλώνετε. Γι' αυτό προσπαθήστε ξανά σε μερικά χρόνια να ερεθίσετε το σημείο G σας.

«Το σημείο G επηρεάζει τον οργασμό μου ή όχι;»

Για μερικές γυναίκες, ο ερεθισμός του σημείου G κατά τη διάρκεια του σεξ, τις κάνει να νιώθουν έναν πιο έντονο οργασμό και διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Αυτός ο οργασμός μπορεί επίσης να προκαλέσει ένα υγρό από την ουρήθρα. Κανείς δεν είναι αρκετά σίγουρος από τι αποτελείται αυτό το υγρό, αλλά πολλές γυναίκες το βρίσκουν ευχάριστο και οι σύντροφοί τους το βρίσκουν συναρπαστικό.

Ωστόσο, εάν δεν αισθάνεστε καμία διαφορά, αυτό δεν σημαίνει ότι κάνετε κάτι «λάθος» ή ότι ο κόλπος σας δεν είναι ευαίσθητος. Ίσως να είστε μία από εκείνες γυναίκες που αναφέραμε παραπάνω και για τις οποίες το σημείο G δεν είναι μια ερωτογενής ζώνη.

πηγή: mazewomenshealth.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ