2022-03-16 08:58:58
Φωτογραφία για Chrome OS Flex: πώς θα «αναστήσετε» το παλιό PC Μέχρι πρότινος για να έχουμε την εμπειρία του Chrome OS, έπρεπε να εξοπλιστούμε με κάποιο Chromebook ή Chromebox. Αργότερα υπήρξε η λύση CloudReady από την Neverware. Ήταν μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια που μας επέτρεπε να μεταμορφώσουμε έναν υπολογιστή σε Chromebook. Αν και βασιζόταν στο chromium, ήταν ό,τι πιο κοντά στην εμπειρία του Chrome OS. Και για όσους είχαν το χρόνο να ασχοληθούν παραπάνω, μπορούσαν να το φέρουν ακόμα πιο κοντά εγκαθιστώντας κάποια επιπλέον αρχεία.

Αυτά όλα όμως ανήκουν στο παρελθόν! Εδώ και 2 περίπου χρόνια η Google απορρόφησε τη Neverware

. Με αυτή την κίνηση αρκετοί προέβλεπαν την εξαφάνιση του CloudReady προς ενίσχυση των πωλήσεων Chromebook, και για να είμαστε ειλικρινείς υπήρχε λογική στο σκεπτικό τους. Εξάλλου το έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει στην αγορά. Η πρόσφατη ανακοίνωση όμως της Google τους διέψευσε. Όχι μόνο δεν «έθαψε» το CloudReady, αλλά το πήγε κι ένα βήμα παραπέρα. Το Chrome OS Flex είναι ο διάδοχός του!

Πριν σας παρουσιάσουμε τα βήματα για το πώς θα το εγκαταστήσετε, αξίζει να αναφέρουμε όσο πιο επιγραμματικά γίνεται, τις διαφορές μεταξύ των δύο λύσεων. Κι αυτό όχι μόνο για να δικαιολογήσουμε την παραπάνω παράγραφο, αλλά και για να δούμε πόσο αξίζει να υιοθετήσουμε το Chrome OS Flex σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε την παλαιότερη λύση.

Από το επίσημο site ξεχωρίζουμε τα εξής για τις καινοτομίες που φέρνει το Chrome OS Flex:

Επίσημο πρόγραμμα περιήγησης ChromeΟι ενημερώσεις ταιριάζουν με τους κύκλους κυκλοφορίας του Chrome OSΥποστήριξη Google Assistant, όπως και στο Chrome OSΓεωεντοπισμός Λογαριασμοί Family Link, δημιουργία και διαχείριση Συνδεδεμένες συσκευές για λειτουργία Smart Lock, Instant Tethering κ.α.Nearby Sharing για διαμοιρασμό αρχείων Remote Desktop και Admin console Αδειοδότηση χωρίς κανένα κόστοςSerial number, το Chrome OS Flex θα χρησιμοποιούν τον σειριακό αριθμό της συσκευήςΔυνατότητα να «τρέξει» από ένα USB stick, χωρίς ανάγκη εγκατάστασης

Προετοιμασία

Τι θα χρειαστούμε; Έναν υπολογιστή αρχιτεκτονικής 64bit με 4GB μνήμη, 16GB αποθηκευτικό χώρο και να μπορεί να εκκινήσει από USB, ένα USB stick 8GB τουλάχιστον, σύνδεση στο ίντερνετ, και περίπου 20 λεπτά από το χρόνο μας.

 

Αρχικά συνδεθείτε https://chromeenterprise.google/os/chromeosflex/Συμπληρώστε τη φόρμα με τα απαραίτητα στοιχεία.Στη συνέχεια ανοίξτε τον Chrome browser (από οποιαδήποτε συσκευή Windows, MacOS, Chrome OS)Πηγαίνετε στο Chrome Web Store Προσθέστε την επέκταση στον Chrome.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ