2022-03-18 18:47:10
Φωτογραφία για Ένα σύγχρονο κάστρο αξίας 60 εκατ

 



Βρίσκεται στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2010 και ιδιοκτήτης του είναι ο δισέγγονος ενός Αμερικανού μεγιστάνα, με αντικείμενο το εμπόριο χάλυβα. 



Καταλαμβάνει συνολικά μια δασώδη έκταση 75 στρεμμάτων σε μια ομολογουμένως όμορφη τοποθεσία δίπλα σε λίμνη, ενώ το ίδιο το κάστρο καλύπτει επιφάνεια περίπου 1.700 τμ στα οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνονται εννένα υπνοδωμάτια, δέκα μπάνια και δώδεκα τζάκια.  



Είναι γνωστό σαν "Κάστρο Γούντστοκ" αν και θαυμάσια θα μπορούσε και να αποκαλείται "όταν η ματαιοδοξία συνάντησε τον πλούτο", αφού αντέχει σε ουσιαστική κριτική η απόφαση τον 20αιώνα δημιουργίας ενός αντιγράφου βασιλικής κατοικίας του Μεσαίωνα με κόστος κατασκευής αρκετές ...περιουσίες. 



Αρχιτεκτονικά όμως το όλο εγχείρημα παρουσιάζει ενδιαφέρον, αφού τόσο ο γενικός σχεδιασμός με τους πυργίσκους, τα τοξοειδή παράθυρα,τα βιτρώ, την πέτρινη πρόσοψη και γέφυρα, τις τάφρους κλπ όσο και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν δημιουργούν απόλυτα πειστικά την όψη ενός οικοδομήματος που έχει έρθει από το ...χθες. 

Στην εσωτερική διαμόρφωση, που επίσης ακολουθεί αισθητικά ...Μεσαιωνικά πρότυπα και που φυσικά και δεν μπορεί να αξιολογηθεί και σχολιασθεί με όρους σύγχρονης διακόσμησης εσωτερικών χώρων, τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τα σύνθετου σχεδιασμού ξύλινα δάπεδα, για την δημιουργία των οποίων χρησιμοποιήθηκαν 25 διαφορετικά είδη ξύλου από πολλά σημεία της Αμερικής. 



Το μηνιαίο κόστος του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα αγγελιών, που περιλαμβάνει φόρους, ασφάλειες κλπ ανέρχεται σε πάνω από 340 χιλ. και αν ...ενδιαφέρεστε διατίθεται προς πώληση για 60 εκατ.  δολλάρια :)



zillow.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ