2022-03-18 18:50:37
Φωτογραφία για Kατεχόμενα: Η αναφορά Λαβρόφ σε Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου έδειξε πως έχουμε δίκαιο
 

Η αναφορά του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών στο ψευδοκράτος ως "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου", δηλώνοντας την ύπαρξη μιας παρόμοιας κατάστασης με τους ίδιους (στην Ουκρανία), δείχνει το δίκαιο της "εθνικής μας υπόθεσης", υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ σε συνάντησή του χθες με τον νέο "πρόεδρο της βουλής", Ζορλού Τορέ.

Σύμφωνα με το κυπριακό Γραφείο Τύπου Πληροφοριών, στον τ/κ Τύπο αναφέρεται ότι ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι κόκκινη γραμμή για τους ίδιους για να μπορούν να ζουν σε αυτά τα εδάφη. "Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε μια συμφωνία που θα γίνει κάτω από ομοσπονδιακή στέγη. Αναφέραμε ότι μια συμφωνία στην Κύπρο θα μπορούσε να γίνει μόνο με θεσμική συνεργασία δύο χωριστών κρατών που ζουν πλάι-πλάι στη βάση της κυριαρχικής ισότητας. Αυτή η πολιτική βρήκε τη δίκαιη της θέση", είπε.

Ο κ. Τορέ ανέφερε ότι ως "πρόεδρος της βουλής" στηρίζει τις θέσεις που εκφράζει ο Ερσίν Τατάρ μετά την εκλογή του και θα συνεχίσει να τις στηρίζει
. Λέγοντας ότι η προστασία της ύπαρξης και της ανεξαρτησίας του "κράτους" συμπεριλαμβάνεται στον όρκο τόσο του "προέδρου της δημοκρατίας" όσο και των "βουλευτών", ο κ. Τορέ ανέφερε ότι είναι σημαντική εξέλιξη η υιοθέτηση εκ μέρους του κ. Τατάρ της πολιτικής για "δύο κυριαρχίες και δύο ανεξάρτητα κράτη".

"Η μοναδική μας ασφάλεια είναι η μητέρα πατρίδα Τουρκία και η τδβκ, που ίδρυσε με τη δική του εθνική βούληση ο τουρκοκυπριακός λαός", ισχυρίστηκε ο κ. Τορέ.

Ο τ/κ Τύπος γράφει επίσης ότι ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Ζορλού Τορέ, στο οποίο αναφέρεται ότι η Τουρκία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του τ/κ "λαού" και θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδους βοήθεια και στήριξη για την ανάπτυξη, ευημερία και ενίσχυση της "θεσμικής δομής" της "τδβκ". Είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει σε όποιον τομέα χρειαστεί.

Απαντώντας στον κ. Οκτάι, ο κ. Τορέ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τ/κ "λαού" για το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει τη στήριξή της προς την κατεχόμενη Κύπρο παρά τις δύσκολες μέρες που περνά ο κόσμος. Σημείωσε ότι διεξάγουν έναν σκληρό αγώνα για να γίνει αποδεχτή η "κυριαρχική ισότητά τους" διεθνώς και δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας χωρίς την Τουρκία. 
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ