2022-04-02 12:24:24
Φωτογραφία για Ανεβαίνει το κόστος κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού



Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό προβλέπεται να κοστίσει 115 εκ. ευρώ. Το πρόζεκτ της Διπλής Ανάπλασης προβλέπει την κατασκευή δύο αθλητικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό. Η πρώτη αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου 39.000-40.000 θέσεων και επιφάνειας 52.000 τ.μ., που θα είναι η έδρα του "τριφυλλιού". Η δεύτερη έχει να κάνει με επιπλέον αθλητικές εγκαταστάσεις 7.500 τ.μ., οι οποίες θα καλύπτουν όλα τα τμήματα του Ερασiτέχνη. Ως γνωστόν, εκτός της ίδιας της επένδυσης που αφορά την Διπλή Ανάπλαση, τη δημιουργία υποδομών καθώς και την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού, η παρουσία του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα κινητοποιήσει συνάμα και αρκετές σημαντικές επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα. Επενδύσεις οι οποίες δεν θα γίνουν στα λόγια, αλλά αντιθέτως πρόκειται για κινήσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί από πλευράς των εμπλεκόμενων εταιριών. Ενδεικτικά μόνο, αναφέρουμε κάποιες εξ αυτών:

Δημιουργία κτιρίου γραφείων από την εταιρία "Reds", αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ.Project της εταιρίας "Dimand" αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ.Δημιουργία αποθηκευτικών χώρων από την εταιρία "Εκδόσεις Λιβάνη", αξίας 3,34 εκατομμυρίων ευρώ.Ολοκλήρωση και λειτουργία των εγκαταστάσεων του πρώην κτιρίου "Μπ.Βωβός", αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ.Μετεγκατάσταση του σταθμού των ΚΤΕΛ, αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.Project της εταιρίας "Pasal", αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 8 Μαρτίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων είχε συνεδριάσει, προκειμένου να συζητούσε αναφορικά με τη χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Το γήπεδο υπολογίζεται να κοστίσει 115 εκ. ευρώ και η αρμόδια επιτροπή, όπως είχε φανεί και στην απόφαση που αναρτήθηκε τότε στη "Διαύγεια", άναψε το τυπικό πράσινο φως. Εδώ, ωστόσο, μπορεί να υπάρξει μια μεταβολή. Επειδή λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και του μεγάλου πληθωρισμού οι τιμές των πρώτων υλών ανεβαίνουν παγκοσμίως, ίσως χρειαστεί το κόστος κατασκευής να ανέβει κάποια εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δεν θα συμβεί λόγω κάποιας αλλαγής στο πλάνο, αλλά διότι έχουν αυξηθεί όλα τα κόστη στην οικοδομή.

Πηγή: panathikaikoscosmos.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ