2022-04-05 17:01:42
Φωτογραφία για Χωρίς μετρό, λεωφορεία, τρένα και πλοία αύριο.
Εικόνα αρχείουΚατά την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση θα τραβήξουν «χειρόφρενο» σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ δεν θα ισχύσει το μέτρο του Δακτυλίου στην Αθήνα για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι που πρέπει να μετακινηθούν.

Σε ανακοινώσεις τους, η ΓΣΕΕ και άλλες ενώσεις και συνδικάτα επισημαίνουν ότι το σύνθημα της απεργίας της 6ης Απριλίου είναι «Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», ζητώντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φτωχοποίησης του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και σωματείων βάσης στα Προπύλαια, στις 11:00.

Απεργία: «Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Στον «πάγο» μπαίνουν αύριο, λόγω της απεργίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η πρώτη ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην απεργία ήρθε από τους εργαζόμενους στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός), ενώ ακολούθησαν οι εργαζόμενοι στις Γραμμές 2 και 3. Να σημειωθεί ότι αύριο απεργούν και οι εργαζόμενοι στο Τραμ.

Για τα λεωφορεία, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Απριλίου τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (δηλαδή, θα λειτουργούν κανονικά στο διάστημα από 9:00 έως 21:00).

Με 24ωρη απεργία θα συμμετέχει στη μεγάλη κινητοποίηση και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ, κάτι που σημαίνει ότι τα τρόλεϊ θα τραβήξουν «χειρόφρενο». Το ΔΣ της Ένωσης διεκδικεί «υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων», καθώς και «πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους».

Επιπλέον, κατά την 24ωρη απεργία της Τετάρτης δεν θα κινηθούν τρένα και προαστιακός -αναμένεται και ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει κανονικά στη γενική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι σιδηροδρομικοί αναφέρουν στο κάλεσμά τους ότι «οι κυβερνήσεις επιβάλλουν συνεχώς δυσβάσταχτα μέτρα, οδηγώντας τη ζωή μας σε αδιέξοδο. Φτάνει πια! Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός για κάθε εργατική οικογένεια απλά δεν βγαίνει».

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τετάρτη. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Κανονικά οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Το δικαστήριο, κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, έκρινε την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, των ηλεκτρονικών μηχανικών και των τηλεπικοινωνιακών παράνομη.

Απεργία: Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΘ ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για αύριο, Τετάρτη, 6 Απριλίου.

Οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

efimerida.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ