2022-04-06 07:53:26
Φωτογραφία για Τρένο υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει 5 ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζουν Eurostar και Thalys
Η Eurostar και η Thalys ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα τρένο υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει πέντε χώρες στην Ευρώπη, ξεκινώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Η απόφαση εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, αν και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, τα σχέδια αναβλήθηκαν.

«Η πρόκληση της κλιματικής κρίσης και η ζήτηση για οικολογικά υπεύθυνα μεταφορές απαιτούν μια φιλόδοξη απάντηση, δήλωσε ο Guillaume Pepy, πρόεδρος της SNCF.

Προτείνοντας τη συγκέντρωση των συνδυασμένων δυνατοτήτων του Eurostar και της Thalys, θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν την πρόκληση».

Η δημιουργία ενός τρένου υψηλής ταχύτητας προσφέρει στους Ευρωπαίους μια ελκυστική και βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις οδικές και αεροπορικές μεταφορές, οι οποίες και οι δύο προκαλούν μεγάλο κίνδυνο ατμοσφαιρικής ρύπανσης.


Αυτό το έργο -γνωστό ως Project Greed Speed- στοχεύει έως το 2030 να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών του σε 30 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα θα μεγιστοποιήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Αυτό το έργο συγχώνευσης βασίζεται στη σταθερή πεποίθηση ότι τα τρένα είναι ο πιο βιώσιμος, γρήγορος, αποτελεσματικός και ασφαλέστερος τρόπος να ταξιδέψεις στην Ευρώπη, τώρα περισσότερο από ποτέ», είπε η Sophie Dutordoir, Διευθύνουσα Σύμβουλος της βελγικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCB και πρόεδρος του ΔΣ της Thalys.

Οι εταιρείες σκοπεύουν να παρέχουν υπηρεσίες σε πολλές άλλες διαδρομές στο μέλλον, όπως από Λονδίνο μέσω Βρυξελλών προς άλλες πόλεις.

tourismtoday.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ