2022-04-23 07:42:25
Φωτογραφία για Όλα τα απαραίτητα σε μόλις 21τμ

 



Οι συνήθειες στέγασης των ανθρώπων διαφοροποιούνται διαχρονικά όχι μόνο από εποχή σε εποχή αλλά και ανά περιοχές του πλανήτη. Έτσι σε πολλά σημεία της Ασίας και της Αμερικής η αστυφιλία έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες στις μεγαλοπούλεις, με τις κατοικίες λίγων τμ να αυξάνονται όλο και πιο συντριπτικά έναντι των μεγάλων διαμερισμάτων, ενώ σε περιοχές της Β.Ευρώπης τα μικρά σπίτια με μεγάλους εξωτερικούς χώρους, κήπους, μικρές φάρμες κλπ υπήρξαν ανέκαθεν κάτι σύνηθες.

Δεν επιθυμούν όλοι να κατοικούν σε μεγάλα σπίτια ή δεν έχουν την δυνατότητα για κάτι τέτοιο, λόγω των πάγιων λειτουργικών εξόδων, του κόστους συντήρησης, την υψηλή φορολογία.  

Οι μικρών διαστάσεων κατασκευές δομημένες πάνω σε μια πλατφόρμα είναι ο συνηθέστερος τύπος σπιτιού λίγων τμ που σε πολλές χώρες, λόγω του ότι δεν πρόκειται για κατασκευές με θεμέλια, ιδιοκτησιακά και φορολογικά εμπίπτουν στο καθεστώς μετακινούμενων οικιών - τροχόσπιτων. 


Τα σπίτια αυτής της μορφής, εκτός των άλλων,  είναι τα καταλληλότερα και για τοποθέτηση σε μεγάλες εκτάσεις - οικόπεδα εκτός αστικού ιστού για χρήση σαν εξοχικά αλλά και σαν προσθήκες σε ήδη υπάρχοντα συμβατικά κτίσματα, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περιστασιακή φιλοξενία επισκεπτών ή και για ενοικίαση ως airbnb, αφού διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου αξιοποιεί πλήρως τα μόλις 21τμ που καλύπτει, αφού τα 3,70μ που είναι το ύψος της κατασκευής επιτρέπουν την ύπαρξη 2ου επιπέδου, στο οποίο έχει δημιουργηθεί ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
hemnet.se

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ