2022-04-23 09:20:04
Φωτογραφία για Τσαλίκη: «Στη χώρα μας υπάρχει αυτή η οκνηρία, να φωνάζουμε και να αποποιούμαστε τις ευθύνες»



Η Ναταλία Τσαλίκη συμμετέχει στην κωμωδία του Νικολάι Ερντμαν, «Αυτόχειρ», που ανεβαίνει από το Εθνικό θέατρο.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της και για τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Γιώργο Παπαγεωργίου.

Εκατό χρόνια μετά τη συγγραφή του, ο «Αυτόχειρ» αφηγείται μια ιστορία που ισχύει και σήμερα. Οι άνθρωποι τότε, όπως και σήμερα, είναι καταπιεσμένοι από το σύστημα και όποια επανάσταση προσπαθούν να κάνουν είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Δεν συμφωνώ, δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος. Θεωρώ ότι και το σύστημα είναι δικό του δημιούργημα, οπότε, αν δεν του αρέσει, μπορεί και να το αποκαθηλώσει. Θεωρώ ότι ο άνθρωπος έχει την τύχη στα καλεί να κάνεις την προσωπική χέρια του, δεν είναι έρμεο κανενός. Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο, το καλύτερο που έχουμε είναι η δημοκρατία. Δεν μπορούμε να μην έχουμε κανένα σύστημα, γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε η κοινωνία. Εάν ο άνθρωπος είναι καταπιεσμένος είναι στο χέρι του να το αλλάξει.

Εσείς μπαίνετε στη διαδικασία να αλλάξετε πράγματα στην καθημερινότητα σας, τα οποία δεν σας αρέσουν;

Αλίμονο μας αν δεν κάναμε κάθε ημέρα την προσπάθεια μας για να γίνει καλύτερη η ζωή μας. θεωρώ ότι αυτή η εποχή που βιώνουμε είναι σαν να σε καλεί να κάνεις την προσωπική σου επανάσταση, την ατομική. Όλα τείνουν εκεί, ,όχι σε μια επανάσταση ομάδων όπως γινόταν στο παρελθόν. Η Ιστορία χρειαζόταν την επανάσταση, είτε εθνική είτε ταξική. Τώρα, όμως αντί να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στο κακό καθεστώς στο κακό πολίτευμα ή στις κακές συγκυρίες, καλό είναι να κοιτάξουμε μέσα μας και να κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Να ορίσει τη ζωή του όσο πιο θετικά μπορεί και να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος! Αν ο καθένας μας προσπαθούσε να είναι καλύτερος άνθρωπος επαγγελματίας οικογενειάρχης η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη. Αυτό πιστεύω ότι δεν το κάνουμε, γιατί θέλει κόπο, δουλειά, και είμαστε λίγο τεμπέληδες. Κυρίως στη χώρα μας υπάρχει αυτή η οκνηρία, μας βολεύει να βγαίνουμε να φωνάζουμε πίσω από κόμματα, από ομάδες ποδοσφαιρικές και να αποποιούμαστε τις ευθύνες.

Στο αριστουργηματικό αυτό έργο υποδύεστε τη Σεραφίμα Iλίνιστνα, την πεθερά του Σεμιόν. Μιλήστε μας για τον ρολό σας

Είναι μια απλή γυναίκα, δεν έχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό από το να αποτρέψει τον γαμπρό της από την αυτοκτονία. Μαζί με τη γυναίκα του, ρόλο που υποδύεται η Αγορίτσα Οικονόμου είμαστε ο άλλος πόλος στην παράσταση, που προσπαθεί να αποτρέψει τον μελλοντικό αυτόχειρα! Ολοι οι ρόλοι γύρω από τον αυτόχειρα αποτελoύμε στοιχεία μιας κοινωνικής τοιχογραφίας της εποχής.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη Γιώργο Παπαγεωργίου;

Αψογη, θεωρώ ότι δημιούργησε ένα πάρα πολύ εύφορο κλίμα, σφαιρικές και να γιατί, αν δεν υπάρχει ευφορία και χαρά, αυτό το πράγμα δεν. αποποιούμαστε μπορεί να εξελιχθεί. Είναι από τις παραστάσεις που χρειάζονται όλη την ενέργεια και τη χαρά για να μπορούν να στηθούν, γιατί είναι μια «χειροποίητη» παράσταση, γιατί οι ηθοποιοί τα κάνουμε όλα, από διάφορους ήχους μέχρι την αλλαγή των σκηνικών.

Αλήθεια, μετά από αυτή την τόσο σημαντική πορεία, υπάρχει ένας ρόλος που επιθυμείτε να παίξετε;

Αυτό που επιθυμώ είναι να παίζω, να υπάρχω σε αυτή τη δουλειά, που αγαπώ πολύ, να είμαι δραστήρια και δημιουργική σε αυτή τη δουλειά. Το πιο δύσκολο πράγμα στη δουλειά μας είναι η διάρκεια. Με ενδιαφέρει να υπάρχουν καλό κείμενο και οι αποφάσεις ένα εύφορο κλίμα, το οποίο ποτέ δεν το ξέρεις γι' αυτό και είναι ένα ρίσκο, ένα λαχείο, αυτό το πράγμα. Ξεκινάς μια δουλεία και δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. Αυτή, όμως είναι και η γοητεία της να μην ξέρεις τι σε περιμένει, ένα σάλτο μορτάλε, και όλο αυτό το αναπάντεχο και το απρόοπτο είναι και το γοητευτικό στοιχείο.



Πηγή:Real



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ