2022-04-27 00:40:04
Φωτογραφία για Επιπλέον όπλα στην Ουκρανία και συνεδρίαση  «ομάδας επαφής» κάθε μήνα
 

Τη συνέχιση της αποστολής εξοπλισμού στην Ουκρανία, αλλά και τη συγκρότηση μιας «ομάδας επαφής» που θα συνεδριάζει κάθε μήνα για να συντονίζει τη βοήθεια στο Κίεβο, συμφώνησαν οι υπουργοί Αμυνας και στρατιωτικοί αξιωματούχοι από περίπου 40 χώρες και μελών του ΝΑΤΟ, στη διάσκεψη  που είχαν στην αμερικανική βάση στο Ράμσταιν στη  Ρηνανία-Παλατινάτο.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ο οποίος δήλωσε ότι θα «μετακινήσει τον ουρανό και τη γη» για να δώσει στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για την άμυνας της.

Ο Όστιν χαιρέτισε την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι θα υποστηρίξει την Ουκρανία με 50  αντιαεροπορικά άρματα Gepard. «Η Γερμανία είναι μεγάλος φίλος και σύμμαχος» των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Όστιν μετά από διεθνή συνάντηση.

Η Γερμανίδα  υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ ανακοίνωσε την παράδοση αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης. «Είμαστε ένας αξιόπιστος εταίρος στο πλευρό  της Ουκρανίας - μαζί με τους συμμάχους μας», είπε Λάμπρεχτ ,μετά τη διάσκεψη.


 

Ουδείς θέλει πυρηνικό πόλεμο

Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας επέκρινε τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και τη χρήση πυρηνικών όπλων. «Οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων είναι πολύ επικίνδυνη και άχρηστη», είπε ο Όστιν.  «Ουδείς θέλει έναν πυρηνικό πόλεμο. Κανείς δεν μπορεί να τον κερδίσει», πρόσθεσε.

Ο Λόιντ Οστιν τόνισε ότι οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποτρέψουν τον πόλεμο να βγει εκτός ελέγχου, πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας.

«Ο κόσμος έχει συγκλονιστεί από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας και περισσότεροι από 30 σύμμαχοι και εταίροι, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ήδη υποσχεθεί περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία», είπε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας .

Η διάσκεψη έδειξε ξεκάθαρα ότι οι επόμενες εβδομάδες έχουν μεγάλη σημασία για την Ουκρανία. «Πρέπει να συμβαδίζουμε με την ταχύτητα του πολέμου», είπε ο Όστιν.

 

Μηνιαία Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας

Ο Όστιν ανακοίνωσε ότι η μορφή του συνεδρίου θα επεκταθεί σε «μια μηνιαία ομάδα προσέγγισης», για να συντονιστεί καλύτερα  η υποστήριξη των χωρών προς την Ουκρανία. «Για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία, θα επεκτείνουμε αυτό το φόρουμ πέρα ​​από το σήμερα», είπε ο Όστιν.

Οι μηνιαίες συναντήσεις θα μπορούσαν να είναι αυτοπροσώπως, εικονικές ή μεικτής μορφής.  Ο Όστιν τόνισε ότι οι σύμμαχοι δεσμεύονται  για μακρά και διαρκή υποστήριξη στη χώρα. «Η Ουκρανία χρειάζεται τη βοήθειά μας σήμερα για να κερδίσει και θα εξακολουθεί να χρειάζεται τη βοήθειά μας όταν τελειώσει ο πόλεμος», είπε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας .

Στη διάσκεψη στην αμερικανική βάση, οι κυβερνήσεις της Μεγάλης Βρετανίας και του Καναδά δεσμεύτηκαν επίσης για περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο. Σύμφωνα με το Όστιν, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει ξανά την αεράμυνα της Ουκρανίας. Η Οτάβα θέλει επίσης να προμηθεύσει την Ουκρανία με τεθωρακισμένα οχήματα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ