2022-04-28 08:24:22
Φωτογραφία για Οδηγός αγοράς για action cameras και drones

 



Με τον καιρό να είναι πλέον όπως πρέπει για την εποχή που διανύουμε -ανοιξιάτικος- είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσεις τις εξορμήσεις και τους περιπάτους στη φύση. Η χώρα μας άλλωστε κρύβει άπειρες ομορφιές: βουνά, κοιλάδες, παραλίες σε περιμένουν να τις εξερευνήσεις. Θα είναι κρίμα όμως αυτές τις… ανοιξιάτικες περιπέτειες να μην είσαι σε θέση να τις μοιραστείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και σε αυτό θα σε βοηθήσουν όσο τίποτε δύο πολύ συγκεκριμένα gadgets: η action camera και το drone.

Η action camera θα σε ακολουθήσει όπου κι αν πας, επιτρέποντάς σου να καταγράψεις μοναδικές στιγμές δράσης

. Μπορείς να την τοποθετήσεις στο στήθος ή το κεφάλι σου ή ακόμα και να την κρατάς ανά χείρας. Τα νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, ενώ γράφουν σε εντυπωσιακά υψηλές αναλύσεις και framerates, χαρίζοντάς σου κλιπ επαγγελματικής ποιότητας. Όσο για τα drones, είναι κομματάκι πιο εξεζητημένα, αφού θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς με σύνεση (ειδάλλως θα ξεμείνεις από μπαταρία). Θα σου χαρίσουν απίστευτα πλάνα ωστόσο με λήψεις που κόβουν την ανάσα υπό γωνία που θα ήταν αδύνατο να προσεγγίσεις αλλιώς.

Action cameras και drones είναι δύο κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας που αναπτύσσονται διαρκώς, κ  αλωσορίζοντας νέες προτάσεις. Το εύρος τιμών  τους είναι πραγματικά τεράστιο, κάτι που σημαίνει ότι -με τις απαραίτητες παραχωρήσεις φυσικά- όλοι θα βρουν κάτι που να ταιριάζει στα «θέλω» και το budget τους. Έλα να δούμε ορισμένες επιλεγμένες προτάσεις για όλα τα γούστα και τις τσέπες, για να ξέρεις κι εσύ τι θα πρέπει να περιμένεις. 

Action cameras

GoPro Hero 8 Black

Μία άριστη επιλογή με εξαιρετικό value for money. Η Hero 8 Black είναι μία εξαιρετικά ευέλικτη επιλογή με συμπαγή σχεδιασμό και σπουδαία ανθεκτικότητα. Έρχεται με σύστημα σταθεροποίησης HyperSmooth 2.0 και TimeWarp 2.0 για αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας λήψης. Επίλεξε ποιότητα εγγραφής μεταξύ 4Κ/60fps και 1080p/240fps και απόλαυσε ολοζώντανα χρώματα χάρη στη λειτουργία Improved HDR. Η κάμερα διαθέτει GPS ενώ συνδέεται μέσω Wi-Fi και Bluetooth.

DJI Action 2 Power Combo

Η επιτομή της ευελιξίας! Η action camera Action 2 Power Combo της DJI έχει μαγνητικό σχεδιασμό που επιτρέπει την επέκτασή της με τον πιο εύκολο τρόπο. Έρχεται με αισθητήρα 1/1,7 ιντσών CMOS για βίντεο 4Κ ανάλυσης ενώ είναι εξοπλισμένη και με οθόνη αφής 1,76 ιντσών. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας χρώματος διατηρεί την ισορροπία στις λήψεις σου ενώ οι τεχνολογίες RockSteady 2.0 και HorizonSteady εξασφαλίζουν άριστο καδράρισμα.

Turbo-X ACT-470

Αν είσαι εντελώς αρχάριος και θες να πειραματιστείς με κάτι αξιόπιστο μεν, οικονομικό δε, η ACT-470 είναι η τέλεια πρόταση για ‘σένα. Καταγράφει βίντεο 4Κ ανάλυσης στα 60 fps, διαθέτει οθόνη 2 ιντσών ενώ λειτουργεί μέχρι και στο νερό. Ο ευρυγώνιος φακός 170ο δεν αφήνει τίποτα εκτός πλάνου ενώ η σύνδεση με το smartphone σου, για μεταφορά αρχείων και απομακρυσμένο έλεγχο, γίνεται μέσω Wi-Fi. 

GoPro Hero Max

Αν απλά θες ό,τι καλύτερο υπάρχει σε action camera, τότε η Hero Max είναι η επιλογή σου. Ό,τι καλύτερο μας έχει χαρίσει η GoPro, διαθέτει Max HyperSmooth, Max TimeWarp και MaxSuperView, ενσωματώνοντας στην ουσία τρεις κάμερες σε μία -με δυνατότητα reframe. Γράψε βίντεο 360ο και «ντύσε» τα με surround ήχο, αφήνοντας την κάμερα να προσαρμόσει κάθε ρύθμιση βάσει τύπου σκηνής και φωτισμού!

Drones

Turbo-X Carbon

Οικονομικό και ευέλικτο, το Turbo-X Carbon είναι το drone που θα σου χαρίσει απίστευτα ενσταντανέ από τις εξορμήσεις σου. Το design του περιλαμβάνει φινίρισμα από ανθρακόνημα και πτυσσόμενους βραχίονες, συνδυάζοντας πρακτικότητα και ανθεκτικότητα. Ενσωματώνει gimbal δύο αξόνων, γυροσκόπιο έξι αξόνων και λειτουργίες έξυπνης πλοήγησης για άνετο και ασφαλή έλεγχο. Η εμβέλειά του αγγίζει τα 200 μέτρα ενώ πλαισιώνεται και από ειδικό app για το smartphone σου.

YUNEEC Mantis G

Εξαιρετική από κάθε άποψη περίπτωση. Η αναδιπλούμενη σχεδίασή του Mantis G σε συνδυασμό με το χαμηλό του βάρος (βλ. 490 γραμμάρια) του επιτρέπουν να σε ακολουθήσει καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο στις αποσκευές σου. Μπορεί και γράφει βίντεο 4Κ ενώ απαθανατίζει και στατικές εικόνες ανάλυσης 13 MP. Έρχεται με PX4-based χειριστήριο (ελέγχεται και μέσω smartphone) ενώ όταν η μπαταρία του φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα επιστρέφει μόνο του πίσω.

Zerotech Dobby Selfie Pocket Drone

Το Dobby Selfie Pocket είναι ένα drone τόσο δα που χωράει ακόμα και στην τσέπη σου! Είναι εφοδιασμένο με κάμερα 13 MP που γράφει βίντεο σε 4Κ/30fps και διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Η εμβέλειά του αγγίζει τα 100 μέτρα ενώ ο χειρισμός του μπορεί να γίνει ακόμα και με νεύματα. Η αεροδυναμική του σχεδίαση του επιτρέπει να πετά με ταχύτητα έως και 50 χλμ/ώρα.

DJI Mini 2

Το απόλυτο drone για να πάρεις μαζί σου σε κάθε εκδρομή! Το Mini 2 αποτελεί τη βελτιωμένη έκδοση του πρώτου Mini της DJI. Διαθέτει βάρος μόλις 249 γραμμαρίων, ενσωματώνοντας κάμερα 12 MP με σταθεροποιητή τριών αξόνων για βίντεο με ανάλυση έως και 4Κ. Έρχεται με προηγμένα χαρακτηριστικά που κάνουν τον έλεγχό του παιχνίδι ενώ η χωρητικότητας 5200 mAh μπαταρία του, προσφέρει χρόνο πτήσης έως και 31 λεπτά.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ