2022-04-28 23:50:06
Φωτογραφία για Κίεβο: Πλήγμα με ρωσικούς πυραύλους ενώ βρισκόταν εκεί ο γ.γ. του ΟΗΕ
Το Κίεβο δέχθηκε απόψε βομβαρδισμούς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε νωρίτερα σε ζωντανή σύνδεση από την Ουκρανική πρωτεύουσα η ΕΡΤ, και όπως μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Οι δημοσιογράφοι του AFP μάλιστα βρέθηκαν σε μια πληγείσα περιοχή και ανέφεραν εκτεταμένες ζημιές σε κτίριο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στο σημείο είχαν αναπτυχθεί σωστικά συνεργεία και αστυνομικοί.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Telegram δύο επιθέσεις σε μια από τις συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, καθώς ένας πύραυλος έπληξε κτίριο κατοικιών, τόνισαν αργότερα οι αρχές του Κιέβου.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι  ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη, όπου έχουν βρει καταφύγιο στρατιώτες και άμαχοι.


Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, Μιχάηλο Πόντολιακ,  τόνισε μέσω Twitter για τα νέα ρωσικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα: "Πυραυλικά πλήγματα στο κέντρο του Κιέβου εν μέσω της επίσημης επίσκεψης του Αντόνιο Γκουτέρες. Μία ημέρα πριν, καθόταν σε ένα μακρύ τραπέζι στο Κρεμλίνο και σήμερα γίνονται εκρήξεις πάνω από το κεφάλι του. Κάρτ ποσταλ από τη Μόσχα; Μήπως θυμάται κανείς γιατί η Ρωσία διατηρεί ακόμη τη θέση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ;".

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας χαρακτήρισε απόψε τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο "αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας", μεσούσης της επίσκεψης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην ουκρανική πρωτεύουσα.


greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ