2022-05-02 11:07:11
Φωτογραφία για Η σημαία της νίκης του κόκκινου στρατού στον Διαστημικό Σταθμό ISS
Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Artemyev και Matveev ξεδίπλωσαν στο διάστημα, κατά την διάρκεια των εργασιών τους έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μια σοβιετική σημαία για να τιμήσουν την «Ημέρα της Νίκης» της Ρωσίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο:

Όμως, ο Ντιμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, έγραψε στο https://t.me/s/rogozin_do ότι η ενέργεια αυτή έγινε «ως ένδειξη υποστήριξης προς τους στρατιώτες μας που υπερασπίζονται το ρωσικό Donbass … »

Υπενθυμίζεται ότι οι κοσμοναύτες Oleg Artemyev, Denis Matveev και Sergey Korsakov έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το διαστημόπλοιο Soyuz στις 18 Μαρτίου 2022. Εκείνο που έκανε εντύπωση τότε ήταν ότι φορούσαν στολές πτήσης σε χρώμα κίτρινο (έντονο) και μπλε, στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας. Μια επιλογή που είχε προκαλέσει πολλές απορίες.

Σε συνέντευξή του στο TASS, ο Ρογκόζιν δήλωσε ότι «η απόφαση για την τύχη του ΔΔΣ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση που θα προκύψει τόσο στη Ρωαία όσο και γύρω από αυτήν».

Πηγή: physicsggme
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ