2022-05-03 17:37:36
Φωτογραφία για Κατέληξε 3χρονη με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε long covid. Μήνυση από τους γονείς



Πολυοργανική ανεπάρκεια είναι η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών του νοσοκομείου, του τρίχρονου κοριτσιού που κατέληξε το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Απριλίου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Μήνυση από τους γονείς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς του κοριτσιού κατέθεσαν μήνυση, προκειμένου να διερευνηθεί, αν υπήρξε κάποιο ιατρικό λάθος.

Σημειώνεται ότι το παιδί είχε περάσει covid-19 πριν από κάποιες μέρες και είχε εμφανίσει συμπτώματα που παρέπεμπαν σε long covid-19 ή στο σύνδρομο Καβασάκι. Με αυτά τα συμπτώματα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και όταν επιδεινώθηκε η υγεία του, το πρωί του Σαββάτου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο «Ιπποκράτειο».

Περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του κοριτσιού θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του «Ιπποκρατείου», Γιώργο Δόντσιο, υπάρχει ενδεχόμενο να βγει μέχρι σήμερα το απόγευμα.



«Το κοριτσάκι ήρθε σε εμάς το Σάββατο σε πολύ άσχημη κατάσταση και μπήκε αμέσως σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, δεν άντεξε και κατέληξε μετά από λίγες ώρες. Η επίσημη αιτία θανάτου του, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι πολυοργανική ανεπάρκεια. Το κοριτσάκι είχε περάσει covid-19 πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να πει αυτήν τη στιγμή με βεβαιότητα, αν ο θάνατός του έχει κάποια σχέση με τον κορονοϊό ή όχι», λέει μιλώντας στο ethnos.gr ο κ. Δόντσιος.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ