2022-05-19 09:58:46
Φωτογραφία για Πότε φοράμε κηδεμόνες σκολίωσης και γιατί αποτελούν τα πιο δημοφιλή ορθοπεδικά είδη



Οι κηδεμόνες είναι από τα ορθοπεδικά είδη που χρησιμοποιούνται συνήθως για να διορθώσουν προβλήματα που αντιμετωπίζει το άτομο στην πλάτη ή στη μέση του, είτε μετεγχειρητικά, είτε κατά την ανάρρωση μετά από τραυματισμό, είτε απλώς κατά την περίοδο ανάπτυξής του.

Ειδικά στο ζήτημα της ανάπτυξης οι κηδεμόνες σκολίωσης είναι από τα πιο δημοφιλή ορθοπεδικά είδη σε εφήβους και παιδιά, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν μία πολύ συχνή ανατομική δυσμορφία που μπορεί να εξελιχθεί αντιαισθητικά έως και επώδυνα για το πάσχον άτομο, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Orthoway με ορθοπεδικά είδη στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά και στην Αθήνα και την Πάτρα θα βρείτε τους ιδανικούς κηδεμόνες σκολίωσης για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα έγκαιρα και σωστά.

Τι είναι η σκολίωση

Η σκολίωση είναι μια πλάγια καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης που συνηθέστερα παρατηρείται σε προεφηβικό και εφηβικό στάδιο ανάπτυξης του παιδιού, ωστόσο σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή μυϊκή δυστροφία.


Οι περισσότερες περιπτώσεις σκολίωσης είναι ήπιες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς το παιδί ή ο έφηβος μεγαλώνει, η σκολίωση επιδεινώνονται και η κλίση μετράει περισσότερες μοίρες. Αν μάλιστα αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση, η σοβαρή καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να μειώσει τον χώρο μέσα στο στήθος, καθιστώντας δύσκολη τη σωστή λειτουργία των πνευμόνων.

Τα παιδιά που έχουν ήπια σκολίωση παρακολουθούνται στενά, συνήθως με ακτινογραφίες, για να διαπιστωθεί εάν η καμπύλη επιδεινώνεται και ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν απαιτείται θεραπεία, καθώς η σπονδυλική στήλη επανέρχεται μόνη της, σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνται ορισμένα ορθοπεδικά είδη που ονομάζονται κηδεμόνες σκολίωσης.





Πώς να διαλέξω τον σωστό

Οι κηδεμόνες σκολίωσης είναι κομμένοι με laser, ώστε να προσαρμόζουν ακριβώς στο σωματότυπο του ασθενούς και να τον συγκρατούν στην επιθυμητή στάση. Ωστόσο ανάλογα την ηλικία του, τον τύπο της σκολίωσης αλλά και την ανθεκτικότητα που έχει ο ασθενής σε κηδεμόνες, υπάρχουν διαφορετικά είδη στους κηδεμόνες σκολίωσης για να διαλέξετε.

Συγκεκριμένα, οι κηδεμόνες σκολίωσης μπορεί να είναι Cheneau, Boston, Charleston, D.B. αλλά και D.D.B. και χρησιμοποιούνται κατόπιν υπόδειξης του ορθοπεδικού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στην αρχή του και να εξασφαλίσουν στο παιδί μία ανατομικά ορθή και ανώδυνη μετάβαση στην ενηλικίωση.

Επισκεφθείτε σήμερα το ηλεκτρονικό κατάστημα με ορθοπεδικά είδη Orthoway στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και την Αθήνα και την Πάτρα και βρείτε τους κορυφαίους κηδεμόνες για κάθε τύπο σκολίωσης.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ