2022-05-19 10:08:50
Φωτογραφία για Τι είναι ο αθλητικός διατροφολόγος και τι θεωρείται αθλητική διατροφή; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε



Όπως εύκολα κατανοούμε, οι αθλητές καταναλώνουν πολλή περισσότερη ενέργεια από έναν άνθρωπο που δεν ασκείται τακτικά και επομένως έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές προπονήσεις τους και ταυτόχρονα να βοηθήσουν το σώμα τους να ανακάμψει μετά από αυτές.

Επομένως για να καθορίσουν τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουν στην καθημερινότητά τους απαιτείται ένας αθλητικός διατροφολόγος, με εξειδίκευση στην αθλητική διατροφή, που θα είναι σε θέση να καθορίσει τις ανάγκες τους, με βάση την σωματοδομή, την ενέργεια που καταναλώνουν καθημερινά, αλλά και τον τύπο αθλήματος που κάνουν.

Ο Αθανάσιος Τσιούδας, διατροφολόγος διαιτολόγος στην Καλαμαριά, διαθέτει υψηλή εξειδίκευση και αναλαμβάνει αθλητές κάθε είδους, εξασφαλίζοντας ότι ο οργανισμός τους θα έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να επιτύχουν τους στόχους τους.


Τι ακριβώς κάνει;

Ένας αθλητικός διατροφολόγος ή ειδικός στην αθλητική διατροφή θα συνεργαστεί με τους πελάτες του για να αξιολογήσει τον τρόπο ζωής τους, να προσδιορίσει τους στόχους τους και να δημιουργήσει ένα πλάνο διατροφής που θα τους βοηθήσει να τους επιτύχουν. Συνήθως, οι αθλητικοί διατροφολόγοι θα συνεργαστούν με ενήλικους επαγγελματίες αθλητές, ή αθλητές σχολικών αγώνων, fitness models, αλλά και λάτρεις της φυσικής κατάστασης για να τους παρέχουν ένα πλάνο με αθλητική διατροφή που θα τους βοηθήσει να αυξήσουν την αντοχή τους και την απόδοσή τους. Ο σκοπός του διατροφικού πλάνου θα είναι επίσης να βοηθήσει τον πελάτη να αναρρώσει όσο το δυνατόν ταχύτερα μετά από κάθε αγώνα, διαγωνισμό ή προπόνηση.

Για να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό πλάνο στην αθλητική διατροφή, ο επαγγελματίας αθλητικός διατροφολόγος, θα ζητήσει λεπτομέρειες για μία τυπική μέρα στη ζωή του αθλητή. Θα ρωτήσει για τον τρόπο ζωής του, θα παρακολουθήσει τις διατροφικές του συνήθειες, θα εξοικειωθεί με το πρόγραμμα προπόνησής του και θα ρωτήσει για τα συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να λαμβάνει, πριν σχεδιάσει το προσαρμοσμένο πλάνο διατροφής. Ο αθλητής μπορεί να θέσει τους δικούς του βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και o διαιτολόγος διατροφολόγος θα τον ενημερώσει ποιοι στόχοι είναι επιτεύξιμοι και ποιοι είναι απρόσιτοι, δημιουργώντας ένα ασφαλές για την υγεία του διατροφικό πλάνο.



Πού θα τον βρείτε

Αν βρίσκεστε στην όμορφη Θεσσαλονίκη, ο Αθανάσιος Τσιούδας, διαιτολόγος διατροφολόγος με έδρα την Καλαμαριά, σας περιμένει για να σας καθοδηγήσει σχετικά με την αθλητική διατροφή που προτείνεται να ακολουθήσετε για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος διαιτολόγος διατροφολόγος με την ομάδα του είναι και online διαθέσιμος, προκειμένου να κλείσετε ραντεβού, ή να επικοινωνήσετε μαζί του για ότι σας απασχολεί σχετικά με την αθλητική διατροφή σας.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ