2022-05-19 21:45:19
Φωτογραφία για Το παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου
Το Nishiyama Onsen Keiunkan -西山温泉慶雲館- ιδρύθηκε το 705μ.Χ από τον Fujiwara Mahito -γιό ενός βοηθού του 38ου αυτοκράτορα της Ιαπωνίας- και από τότε λειτουργεί αδιάλειπτα ως οικογενειακή επιχείρηση στην οποία έχουν εργαστεί 52 γενιές! 

Το 2011 αναγνωρίστηκε επίσημα από τα World Records Guinness ως το παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου, ενώ ίσως να πρόκειται και για την πιο παλιά ιδιωτική επιχείρηση, που βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία. 

Βρίσκεται στον νομό Yamanashi μέσα σε απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον και στην τοποθεσία των θερμών ιαματικών πηγών Hakuho, που διαχρονικά αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Στα περισσότερα από 1.300 χρόνια λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει και μεγάλο αριθμό Ιαπώνων πολέμαρχων, ευγενών και διασημοτήτων. 

Το 1997 πραγματοποιήθηκε μεγάλης έκτασης ανακαίνιση στους χώρους του ξενοδοχείου, κατά την οποία όμως διατηρήθηκαν τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και σε εκείνους των λουτρών.


Διαθέτει 37 δωμάτια διαμορφωμένα και διακοσμημένα στο παραδοσιακό λιτό στυλ και από το 2005 πολλά από αυτά διαθέτουν και ιδιωτικά ιαματικά λουτρά. 

Οι χώροι των δημόσιων λουτρών με θέα τις χαράδρες και ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο που διαφοροποιείται έντονα ανάλογα με τις εποχές,  η βεράντα που έχει διαμορφωθεί για να απολαμβάνουν οι επισκέπτες την θέα του φεγγαριού, οι κήποι με κλασικά ασιατικά είδη αλλά και η συλλογή του ξενοδοχείου με πολλά δέντρα bonsai, είναι από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία του Nishiyama  Onsen Keiunkanto που σε συνδυασμό με την ιστορία του διαμορφώνουν μια πραγματικά πρωτόγνωρη αμόσφαιρα, ειδικά για τους εκτός Ιαπωνίας επισκέπτες.   

https://www.keiunkan.co.jp/en/


soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ