2022-05-19 23:01:25
Φωτογραφία για Δημιουργείστε την απόλυτη vintage καλοκαιρινή διακόσμηση με παλιά αντικείμενα και ...ένα κουτάκι χρώμα κιμωλίας



Για όσους αγαπούν το Vintage,  το Shabby και το παραδοσιακό Σκανδιναβικό στυλ, το βάψιμο και η παλαίωση όχι μόνο επίπλων αλλά και μικρών διακοσμητικών αντικειμένων είναι  η πιο απλή, καλαίσθητη και οικονομική επιλογή για την δημιουργία της ...απόλυτα καλοκαιρινής διακόσμησης. Πολύ συνηθισμένα αντικείμενα, που ήδη διαθέτετε ή που εύκολα θα βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές όχι μόνο σε καταστήματα ειδών σπιτιού αλλά και σε παζάρια, παλαιοπωλεία και second hand καταστήματα και πολύ μικρή ποσότητα χρώματος κιμωλίας είναι αρκετά για να δημιουργηθούν εξαιρετικής αισθητικής κομμάτια, ιδανικά για καλοκαιρινή διακόσμηση.  

Μια απλή πτυσσόμενη ξύλινη καρέκλα.

 

Με γκρι-γαλάζιο χρώμα και ένα πολύ διακριτικού σχεδίου stencil, αποκτά μια ιδιαίτερη ...φωτεινή και πολύ ...καλλιτεχνική όψη.  

Ένα ράφι τοίχου

Είτε πρόκειται για αυθεντικά παλιό είτε για σύγχρονης κατασκευής ράφι, που μπορεί να διαθέτει ιδιαίτερο σχεδιασμό, σημεία με εγκοπές, σκαλίσματα κλπ μπορεί να μετατραπεί στο κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο ενός χωλ, στην κουζίνα ή στην είσοδο του σπιτιού. 


Έχει βαφτεί αρχικά με λευκό χρώμα και στην συνέχεια με γαλάζιο. Ανά σημεία και ειδικά όπου υπάρχουν σκαλίσματα έχει τριφτεί με γυαλόχαρτο, έτσι ώστε να διακρίνεται αμυδρά το λευκό χρώμα. 

Έχει βαφτεί αρχικά με λευκό χρώμα και στην συνέχεια με γαλάζιο. Ανά σημεία και ειδικά όπου υπάρχουν σκαλίσματα έχει τριφτεί με γυαλόχαρτο, έτσι ώστε να διακρίνεται αμυδρά το λευκό χρώμα. 

Το πιο απλό ψάθινο καλάθι

Έχει βαφτεί αρχικά ολόκληρο με λευκό χρώμα. 

Στην συνέχεια μια γαλάζια λωρίδα στην μέση και ένα λογότυπο, που μπορεί να είναι όποιο γράμμα, νούμερο, λέξη ή σύμβολο προτιμάτε, έχουν μετατρέψει ένα σκουρόχρωμο και εντελώς συνηθισμένο καλάθι σε ένα κομμάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το μπάνιο και την κουζίνα, έως το υπνοδωμάτιο, το παιδικό δωμάτιο ή όπου αλλού σας είναι χρήσιμο, για αποθήκευση κάθε είδους αντικειμένων. 

Ένα ξύλινο παραλληλόγραμμο κάδρο

Από αυτά που συνήθως θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού/διακόσμησης σε οικονομικές τιμές και που τις πιο πολλές φορές το θέμα τους δεν σας αρέσει. 

Το εσωτερικό του μέρος βάφτηκε με γαλάζιο χρώμα και στην συνέχεια με αυτοσχέδια stencil γράμματα από κοινό χαρτόνι δημιουργήθηκε το λογότυπο, που ασφαλώς μπορεί να είναι όποιο εσείς προτιμάτε. 

Μια πολύ καλαίσθητη διακοσμητική ...καλοκαιρινή πινακίδα για εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. 

Ξύλινα μπωλ

Με λευκό, γκρι και τυρκουάζ χρώμα και την βοήθεια αυτοκόλλητης ταινίας για την δημιουργία των σχεδίων δημιουργείστε πολύ όμορφα και απόλυτα καλοκαιρινά μπωλ, στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε κοχύλια, ποτ πουρί, γυάλινα μικρά κηροπήγια ή ό,τι άλλο προτιμάτε και να διακοσμήσετε με αυτά το τραπεζάκι του σαλονιού, αυτό στο μπαλκόνι αλλά και έναν μπουφέ ή το τραπέζι της τραπεζαρίας. 

Απλές ξύλινες κορνίζες

Θα τις βρείτε στην αγορά σε πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χαμηλές τιμές, ενώ αισθητικά το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και με φαρδιές πλαστικές κορνίζες. 

Έχουν βαφτεί με λευκό χρώμα και στην συνέχεια με γυαλόχαρτο κατά τόπους έχει δημιουργηθεί η πιο απλή τεχνική παλαίωσης, ώστε να διακρίνεται ελαφρά το αρχικό σκούρο χρώμα τους. 

Sepia εικόνες με κοχύλια συμπληρώνουν την πολύ καλαίσθητη σύνθεση - gallery. 

Αν δουλέψετε με λευκές κορνίζες θα χρειαστεί επιπρόσθετα να τις βάψετε αρχικά με σκούρο καφέ ή μαύρο χρώμα. 

Εκτυπώσεις αυτής της μορφής μπορείτε να τυπώσετε ακόμη και από το internet και να τις μεγενθύνετε στο κατάλληλο μέγεθος σε ένα κατάστημα φωτοαντιγραφικών.  

pinterest.com/soulouposeto

Το λευκό όπως και οι παλ αποχρώσεις του γκρι και του γαλάζιου είναι από τα ...πασπαρτού χρώματα, που ταιριάζουν εύκολα σε κάθε χώρο, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα καλοκαιρινές και δημιουργούν πολύ καλαίσθητο αποτέλεσμα σε κάθε τύπου παλαιώσεις επίπλων - αντικειμένων. 

Φυσικά οι ίδιες ακριβώς κατασκευές μπορούν να δημιουργηθούν με όποιο χρώμα προτιμάτε ή πιστεύετε πως ταιριάζει καλύτερα στο σημείο που θα τις τοποθετήσετε. 

Μετά την ολοκλήρωση κάθε κατασκευής, όπως πάντα όταν χρησιμοποιούμε χρώματα κιμωλίας, θα χρειαστεί να περάσετε τα αντικείμενα με κερί ή προστατευτικό βερνίκι. 

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

confessionsofaserialdiyer.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
INSTAGRAM HOMES: The Crazy Daisy Cottage
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
INSTAGRAM HOMES: The Crazy Daisy Cottage
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ