2022-05-26 18:00:07
Φωτογραφία για O Προκόπης από τις «Μέλισσες» αποκαλύπτει για το ρόλο του, τη σχέση με την Βιολέτα και τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα

 





Ο Αλέξανδρος Καλπακίδης μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για το δικό του μοναδικό «ταξίδι» στον κόσμο των «Μελισσών».

Πόσο δύσκολο θα είναι να απεμπλακείς από αυτόν τον χαρακτήρα

«Για αυτούς τους ρόλους δε νομίζω πως θα είναι δύσκολο. Για την Κίτσου, τον Λεωνίδα, την Έλλη… αυτοί μπορεί στο ευρύ κοινό να είναι για μερικά χρόνια ακόμη, η Λενιώ, ο Δούκας… Για αυτό και προσπάθησα να αποφύγω να κάνω κάτι typical, γιατί είναι πολύ εύκολο να παγιδευτείς και να κάνεις τον κλασσικό καφετζή που έχεις δει στις ταινίες. Αυτό επίσης ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε. Για να αποφύγω αυτό που λες, να μην ταυτιστεί ο κόσμος. Αυτό ήθελε μεγάλη προσπάθεια. Κι ευτυχώς από την πρώτη μέρα που πήρα το σενάριο, είπα στον Χαρίτο να μην περιμένουν να κάνω τον Βέγγο ή τον Χατζηχρήστο γιατί καταστραφήκαμε και μου είπαν «μπράβο σου που το λες έτσι γιατί δεν θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο, είναι λάθος». Ο κόσμος με έχει μάθει μέσα από αυτόν τον ρόλο. Θα είναι ούτως ή άλλως η αφετηρία, δεν είναι κακό. Ευτυχώς έχω μια πορεία 25 χρόνων σε αυτή τη δουλειά δεν έχω τέτοια αγωνία. Δηλαδή αν ο παππάς ξυριστεί θα είναι άλλος άνθρωπος, αμέσως αλλάζει»

Όλοι οι πρωταγωνιστές μετά από τις 3 δυνατές σεζόν σε αυτή τη σειρά, έχουν κατά κάποιο τρόπο ταυτοποιηθεί. Πόσο δύσκολο είναι να απεμπλακείς από αυτόν τον χαρακτήρα ώστε να προχωρήσεις στην επόμενη δουλειά;

«Κοίτα... για αυτούς τους ρόλους δε νομίζω πως θα είναι δύσκολο. Για την Κίτσου, τον Λεωνίδα, την Έλλη… αυτοί μπορεί στο ευρύ κοινό να είναι για μερικά χρόνια ακόμη, η Λενιώ, ο Δούκας, η Ασημίνα… Για αυτό και προσπάθησα να αποφύγω να κάνω κάτι typical, γιατί είναι πολύ εύκολο να παγιδευτείς και να κάνεις τον κλασσικό καφετζή που έχεις δει στις ταινίες. Αυτό επίσης ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε. Για να αποφύγω αυτό που λες, να μην ταυτιστεί ο κόσμος. Αυτό ήθελε μεγάλη προσπάθεια. Κι ευτυχώς από την πρώτη μέρα που πήρα το σενάριο, είπα στον Χαρίτο να μην περιμένουν να κάνω τον Βέγγο ή τον Χατζηχρήστο γιατί καταστραφήκαμε και μου είπαν «μπράβο σου που το λες έτσι γιατί δεν θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο, είναι λάθος». Ο κόσμος με έχει μάθει μέσα από αυτόν τον ρόλο. Θα είναι ούτως ή άλλως η αφετηρία, δεν είναι κακό. Ευτυχώς έχω μια πορεία 25 χρόνων σε αυτή τη δουλειά δεν έχω τέτοια αγωνία. Δηλαδή αν ο παππάς ξυριστεί θα είναι άλλος άνθρωπος, αμέσως αλλάζει»

Η σειρά αυτή, συμπεριέλαβε και φρέσκα πρόσωπα… όχι τόσο «πολυφορεμένα» τηλεοπτικά

«Και εκεί ήταν η επιτυχία»

Μια από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές σου, ήταν αναμφισβήτητα η σκηνή με την έκρηξη. Ήταν δύσκολη;

«Την σκηνή τη γυρίσαμε μαζί με τον Λευτέρη Χαρίτο. Η σκηνή θα ήταν βουβή και το ξέραμε από την αρχή και σε αργή κίνηση. Στην πρώτη λήψη που κάναμε, γίνεται η έκρηξη, βγαίνω, τρέχω στον Ζάχο και μένω εκεί. Του είπα λοιπόν του σκηνοθέτη, ότι είχα την ανάγκη να μην μείνω πάνω από το σώμα του Ζάχου αλλά να πάω και στη Μάρω. Δεν μπορούσα να μείνω στο ένα σώμα και του ζήτησα να καταλήξω στη μέση για να μην ξέρω πού να πάω, σαν να έχει ανοίξει η γη στη μέση, να έχω πέσει μέσα και να έχω δεξιά και αριστερά τα δυο σώματα. Έτσι το είχα στο μυαλό μου σαν εικόνα. Μου είπε να το κάνω. Κι έτσι έγινε. Ήταν μέρα μεσημέρι σε μια γειτονιά με σπίτια γύρω γύρω και μάλιστα ήταν κι ένας που φώναζε «βοήθεια, βοήθεια Μάρω και Ζάχο» και άλλα τέτοια. Ένα συγκλονιστικό backstage. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν τι κάνεις; Βουτάς συναισθηματικά. Όταν έχεις την εμπιστοσύνη των συνεργατών σου, και δεν εννοώ μόνο του Λευτέρη αναφέρομαι σε όλους από τις μακιγιέζ μέχρι τα παιδιά που φτιάχνουν τα σκηνικά. Εγώ κάθε φορά τους ρωτάω αν βγήκε καλό. Όταν υπάρχει αυτό το κλίμα κι εσύ δεν «κωλώνεις» να πας να βουτήξεις συναισθηματικά εκεί μέρα μεσημέρι σε μια γειτονιά… όλο αυτό που σου περιγράφω τώρα βγάζει ένα καλό αποτέλεσμα. Εκείνη τη στιγμή δεν περνάνε εικόνες από το μυαλό σου απλά σε τέτοιες σκηνές προσπαθώ να μην λογοκρίνομαι... αφήνομαι. Όταν κάτι γίνεται καλό, το νιώθεις μέσα στην ψυχή σου»

Ποια είναι τα σχέδια σου μετά τις Μέλισσες;

«Μετά τις Μέλισσες ενδέχεται να κάνω κάτι πάλι για τον Ant1 αλλά δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο. Το καλοκαίρι θα κάνω περιοδεία ανά την Ελλάδα με ένα θεατρικό για τη Μικρά Ασία με ένα υπέροχο καστ».

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το τέλος του Προκόπη γιατί εκείνος θεωρεί πως δεν θα είναι καλό

«Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια. Δεν μαθαίνουμε. Δεν φαντάζομαι να έχει κακό τέλος»

Τι θα γίνει με τη Βιολέτα;

«Πραγματικά δεν ξέρω, υπάρχει ένα έντονο φλερτ. Εγώ της είπα ότι θα την περιμένω και δεν ψάχνω κάτι άλλο. Φοβερή η αφοσίωσή του στη Βιολέτα, είναι ένα πολύ ωραίο στοιχείο υποκριτικά. Και δεν μιλάμε βέβαια και για οποιαδήποτε Βιολέτα, μιλάμε για την Παπαθωμά. Η Θεοφανία είναι ωραίος άνθρωπος, φοβερή στη συνεργασία, δεν έχεις προβλήματα, εντάσεις….».



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ