2012-06-28 15:44:04
Φωτογραφία για Η πονηριά της εφορίας δεν έχει όρια, αναγνώστρια περιγράφει...
Βρίσκομαι μπροστά στο γκισέ της Εμπορικής Τράπεζας, με τα κολλαριστά χαρτονομίσματα της 1ης δόσης για την Εφορία (559 ευρωπουλάκια, ζωή να έχουν) και με ρωτάει η ευγενέστατη ταμίας  «Έχετε λογαριασμό στην Τράπεζά μας κυρία μου;» (σημειωτέον, η ερώτησή της ακολουθεί τη γνωστοποίησή μου ότι ΔΕΝ θα καταβάλλω ΕΦΑΠΑΞ το ποσό του φόρου, αλλά την 1η δόση….ίσως έχει σημασία…)

«Τι σχέση έχει αυτό δεσποινίς μου τώρα;» τη ρωτάω. «Σας δίνω μετρητά, σας δίνω και το χαρτάκι της 1ης δόσης για την Εφορία να μου το σφραγίσετε προς επίρρωση της πληρωμής. Αυτά αρκούν».

 «Ναι, αλλά ξέρετε… η Εφορία μας λέει να λέει να ρωτάμε αν υπάρχει λογαριασμός στην Τράπεζά μας, ώστε σε ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ….να μπορούν να μπουν εκεί…» (τη βλέπω να ψιλογελάει με τα ίδια τα λεγόμενά της).

«Πλάκα μου κάνετε σίγουρα!» της λέω! «Για ποια ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ μου λέτε; 1.676 Ευρώ έχω να δώσω συνολικά!!


«Εχμ… τι να σας πω… έχετε δίκιο, είναι οξύμωρο, αλλά αυτό μας λένε, αυτό σας λέω…»

Τέλος πάντων, λογαριασμό είχα στη συγκεκριμένη τράπεζα…. Αλλού όμως είναι η ουσία της υπόθεσης, αν το σκεφτεί κανείς πιο βαθειά….

Γιατί ζητάει τραπεζικό λογαριασμό από τους πολίτες η Εφορία, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι υπάρχει χρεωστικό και ΟΧΙ πιστωτικό;

Μήπως (λέω τώρα εγώ, μήπως) για να είναι σε θέση να δεσμεύσει ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ το περιεχόμενο αυτού του λογαριασμού, εάν ο πολίτης ΔΕΝ καταφέρει να ανταπεξέλθει στην καταβολή της 2ης ή 3ης δόσης του φόρου;

Υ.Γ. Νο1: Είμαι πραγματικά πολύ περίεργη να μάθω, εάν θα μου εζητείτο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, σε περίπτωση που είχα καταβάλλει ΕΦΑΠΑΞ όλο το ποσό του φόρου….

Υ.Γ. Νο2: Παρακαλείται όποιος Έλληνας συμπολίτης έλαβε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ, να το δημοσιοποιήσει στην παρούσα ανάρτηση, να μου αποστείλει αυτόγραφο με προσωπική αφιέρωση και να κάνει δεκτό το αίτημα φιλίας μου στο facebook! J (ανθρώπους με τέτοια θετική αύρα, σπάνια βρίσκεις σήμερα!!)

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ Ο ΓΚΟΡΝΤΟΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ Ο ΓΚΟΡΝΤΟΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ