2022-06-12 09:20:04
Φωτογραφία για Η Ελένη Καπλάνη μιλά για το Μαύρο Ρόδο

 





Η συγγραφέας Ελένη Καπλάνη μιλά στο youfly.com για την ιστορία του «Μαύρου Ρόδου» που μεταφέρεται και στην μικρή οθόνη καθώς από την επόμενη σεζόν θα είναι μια από τις σειρές του Mega. 

«Η ιδέα για το συγκεκριμένο βιβλίο μου ήρθε με αφορμή μια φίλη μου η οποία αποφάσισε από μικρή ηλικία να κλειστεί στο μοναστήρι της Παναγίας στη Χασιά. Στο συγκεκριμένο μοναστήρι την ίδια περίοδο είχαν πάει για να ακολουθήσουν τη μοναστική ζωή και πολλές άλλες μικρές κοπέλες κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Κάπως έτσι εμπνεύστηκα την ιστορία του βιβλίου η οποία ως γνωστό παίρνει το δρόμο για την μικρή οθόνη».

Η δημιουργός του «Μαύρου Ρόδου» αναφερόμενη στην ιστορία του βιβλίου της είπε: «Στο μοναστήρι της Παναγίας στη Χασιά, στο οποίο βρίσκεται η καλόγρια της ιστορίας μας, η αδελφή Ελισάβετ, κάποια στιγμή γίνεται ένας σεισμός ο οποίος προκαλεί μεγάλες ζημιές στο μοναστήρι

. Η ηγουμένη ζητεί από την αδελφή Ελισάβετ που είναι ακόμη δόκιμη καλόγρια να πάει για λίγο στο χωριό της που βρίσκεται έξω από τα Γιάννενα μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές στο μοναστήρι. Παρεμπιπτόντως η αδελφή Ελισάβετ πολύ μικρή είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα. Οι γονείς της την έταξαν στη Παναγία και το κορίτσι όταν έγινε καλά το προέτρεψαν να ακολουθήσει τη μοναστική ζωή.

Η αδελφή Ελισάβετ λοιπόν επιστρέφει στο χωριό της. Ένας από τους πολύ κοντινούς της ανθρώπους, η κόρη της μητριάς της κάνει ένα πάρτι με τους συμμαθητές της στο οποίο θα είναι και η αδελφή Ελισάβετ. Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι και ένας νεαρός ονόματι Δημήτρης του οποίου ο πατέρας έχει μπουζουξίδικο στην παραλιακή της Γλυφάδας.

Ο Δημήτρης γοητεύεται από την παρουσία της Ελισάβετ και προσπαθεί να την προσεγγίσει. Μόλις η καλόγρια μας διαπιστώσει ότι και η ίδια αρχίζει κι έχει συναισθήματα γι’ αυτόν θα φύγει άρον άρον για το μοναστήρι με σκοπό να τον ξεχάσει. Ο Δημήτρης όμως την έχει ερωτευθεί  και θα βρει τρόπους να την επισκέπτεται στο μοναστήρι. Κάποια στιγμή μάλιστα που οι καλόγριες του μοναστηριού θα κάνουνε μια εκδρομή στους Άγιους Τόπους, θα βρει τρόπο ο Δημήτρης να ενταχθεί στο γκρουπ και να είναι μαζί με την καλόγρια στα Ιεροσόλυμα. Και οι δύο θα βρεθούν σε μεγάλο δίλημμα».



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ