2022-06-21 07:54:22
Φωτογραφία για Τέλος εποχής: Παλιά βαγόνια του μετρό «επιπλέουν» στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και αποσύρονται
Ήρθε το τέλος εποχής για πολλά από τα παλιά εμβληματικά βαγόνια του μετρό που παραμένουν στα ναυπηγεία τρένων της Νέας Υόρκης.

Όταν η πόλη της Νέας Υόρκης έθεσε σε λειτουργία τα βαγόνια R-32 στα μέσα της δεκαετίας του 1960, οι άνθρωποι ονόμασαν τα λαμπερά νέα βαγόνια τρένων «Brightliners». 

Για αρκετές δεκαετίες, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ταξιδέψει με R-32, αλλά οι μέρες που τα εμβληματικά αυτοκίνητα από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά επιβατών έχουν περάσει προ πολλού.

JOSEPH M. CALISI

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα του μετρό της Νέας Υόρκης, αφαίρεσε όλα τα R-32 από το δίκτυο μεταφορών και τα αντικατέστησε με νεότευκτα βαγόνια τρένων R-179. Τα R-32 μεταφέρονται τώρα στο Τζέρσεϊ Σίτι, που είναι μοιραίο να μετατραπούν σε παλιοσίδερα.

Πριν από αρκετά χρόνια, ξεπερασμένα βαγόνια του μετρό της Νέας Υόρκης τοποθετήθηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό για τη δημιουργία τεχνητών υφάλων για την προστασία της ακτογραμμής από τις πλημμύρες και την παροχή βιότοπων για τη θαλάσσια ζωή. Αλλά τα τρένα από ανοξείδωτο χάλυβα κατέρρευσαν στο αλμυρό νερό, οπότε η απόρριψη του μετάλλου είναι πλέον ο προτιμώμενος τρόπος απόρριψης των παλαιών βαγονιών του μετρό.


Ένα πρωί, αλυσίδες κράτησαν 11 από τα παλιά R-32 πάνω σε επίπεδα βαγόνια σιδηροδρομικών εμπορευμάτων. Ένα πλήρωμα στο 65th Street Yard στο Μπρούκλιν τους φόρτωσε σε μια φορτηγίδα κολλημένη με σιδηροδρομικές ράγες και τους οδήγησε στο Τζέρσεϊ Σίτι.

Ο Donald Hutton της Νέας Υόρκης New Jersey Rail εκμεταλλεύεται τη φορτηγίδα, μέρος της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ. Είπε ότι είναι ο πρέπων φόρος τιμής στα R-32 το ότι απομακρύνονται από την πόλη πέρα ​​από το λιμάνι της Νέας Υόρκης σε ένα σκάφος με σιδηροδρομικές γραμμές.

«Δεν θα το έλεγα τόσο πολύ «κηδεία», αλλά θα έλεγα ότι είναι περισσότερο μια κίνηση με σεβασμό έξω από το σύστημα», είπε ο Χάτον. «Οφείλουν να βγουν στον σιδηρόδρομο».

JOSEPH M. CALISI

Από το Τζέρσεϊ, τα παλιά βαγόνια τρένων θα μεταφερθούν σιδηροδρομικώς στο Οχάιο, όπου μια εταιρεία σκραπ θα τα ανακυκλώσει ή θα τα απορρίψει για επανεπεξεργασία. Για όσους πενθούν τα R-32, η εταιρεία θα αποθηκεύσει ορισμένα από τα εξαρτήματα για πώληση ως αναμνηστικά ή συλλεκτικά αντικείμενα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AP

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ