2022-07-04 12:19:50
Φωτογραφία για ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Μια νέα ενημερωτική καμπάνια, που εστιάζει στην υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας στα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ξεκίνησε στους σταθμούς, τις στάσεις και τους συρμούς των Σταθερών Συγκοινωνιών. 

Η από κοινού πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ., στόχο έχει να «μεταφέρει» το μήνυμα της υποχρεωτικότητας, αλλά και της σημασίας χρήσης μάσκας στα ΜΜΜ στο επιβατικό κοινό, σε μια περίοδο μάλιστα που καταγράφεται αυξημένη χρήση των ΜΜΜ και από τους ξένους επισκέπτες της χώρας μας.

Με όχημα τα δικά της μέσα προβολής, η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει τους επιβάτες, πως η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) παραμένει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών. Σε περίπτωση μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων, επιβάλλεται από την ΕΛ.ΑΣ. διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων ευρώ.


Η πληροφορία αυτή μεταφέρεται πλέον στο επιβατικό κοινό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και αποτυπώνεται σε αυτοκόλλητα μεγάλων διαστάσεων στις αποβάθρες των σταθμών, επιδαπέδια αυτοκόλλητα πριν από τα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων, αφίσες και banners στα σταθμαρχεία, τους πίνακες ανακοινώσεων και τα εκδοτήρια εισιτηρίων, καθώς και αυτοκόλλητα σε όλες τις πόρτες των συρμών της ΣΤΑ.ΣΥ. 

Παράλληλα, μέσω ηχητικών μηνυμάτων στους σταθμούς και τις στάσεις Μετρό και Τραμ, αλλά και εντός όλων των συρμών στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, υπενθυμίζεται στο επιβατικό κοινό η υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά τις μετακινήσεις του.

H νέα ενημερωτική καμπάνια έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνεται στο Μετρό και το Τραμ και θα παραμείνει στον «αέρα» καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε σταθμούς του δικτύου που αποτελούν πύλες εισόδου και εξόδου επισκεπτών, όπως οι σταθμοί του Αεροδρομίου και του Πειραιά, καθώς και σε σταθμούς με αυξημένη κίνηση τουριστών, όπως το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, το Πανεπιστήμιο, η Ομόνοια και η Ακρόπολη.

 

sidirodromikanea.blogspot.com

 

 

 

 

 

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ