2022-07-15 07:46:10
Φωτογραφία για Hot Glue Art - Κατασκευές με θερμή σιλικόνη
H θερμή σιλικόνη, εκτός από μέσο ισχυρής συγκόλλησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υλικό για διακοσμητικές - καλλιτεχνικές κατασκευές διαφόρων τύπων με πιο εντυπωσιακούς τους ανάγλυφους πίνακες στους οποίους η θερμοκόλλα χρησιμοποιείται αντί για ...πινέλο στον σχεδιασμό του βασικού σχεδίου που στην συνέχεια βάφεται, όπως και το υπόλοιπο φόντο του πίνακα, με ακρυλικά χρώματα. 

Η καθαρά τεχνική διαδικασία των κατασκευών αυτών δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία για οποιονδήποτε μπορεί απλώς να χειριστεί ένα θερμοκολλητικό πιστόλι αφού η μεταφορά ενός σχεδίου πάνω στον καμβά μπορεί να γίνει και με την μέθοδο της αντιγραφής. 

Η καλλιτεχνική τελική όψη των κατασκευών αυτής της μορφής βασίζεται κυρίως στην φαντασία και στον συνδυασμό - ανάμειξη των αποχρώσεων με διάφορες τεχνικές ή και υλικά εκτός από χρώμα κατά το τελικό στάδιο χρωματισμού.

Ένα παράδειγμα



  



Στην συγκεκριμένη κατασκευή αρχικά δημιουργείται το βασικό σχέδιο πάνω στον καμβά, με πιστόλι σιλικόνης. Μπορείτε να το κάνετε απευθείας ή σχεδιάζοντάς το πριν με μολύβι.

Στην συνέχεια, αφού η σιλικόνη στερεοποιηθεί, το σύνολο του καμβά βάφεται με ακρυλικά χρώματα 2-3 αποχρώσεων χωρίς ιδιαίτερη "επιμέλεια". Τα χρώματα αναμειγνύονται στοιχειωδώς μεταξύ τους έτσι ώστε ανά σημεία να υπάρχουν χρωματικές ανομοιομορφίες.  



Ακολουθεί το συνολικό βάψιμο του καμβά με μαύρο βερνίκι παπουτσιών! το οποίο αμέσως μετά την εφαρμογή του σκουπίζεται με πανί έτσι ώστε να  αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του και να απομείνει ένας γενικά πιο σκούρος τόνος στο φόντο και ένα ελαφρά μαύρο περίγραμμα στο σχέδιο σιλικόνης.

Η κατασκευή ολοκληρώνεται με το βάψιμο του σχεδίου σιλικόνης με ακρυλικά χρώματα. Δείτε το εδώ σε video.



Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να δημιουργήσει ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα που βασίζεται κυρίως στην τελική όψη του φόντου του πίνακα για τον χρωματισμό που οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σφουγγάρι για την ανάμειξη των χρωμάτων, επιπρόσθετες πινελιές στο τέλος της διαδικασίας κλπ.  



Η χρήση μεταλλιζέ ακρυλικού χρώματος πάνω στην σιλικόνη επίσης μπορεί να προσδώσει στις κατασκευές αυτές πολύ όμορφη όψη.  



Με τον ίδιο βασικό τρόπο μπορούν ασφαλώς να δημιουργηθούν και πίνακες με μονόχρωμο φόντο ή κατασκευές τα σχέδια των οποίων δημιουργούνται πάνω στον καμβά με όχι διάφανη αλλά χρωματιστή σιλικόνη. 



Ένας επίσης πολύ εντυπωσιακός τύπος κατασκευών με θερμοκόλλα είναι αυτός που το τελικό αποτέλεσμα προσομοιάζει με βιτρώ. 



Αρχικά δημιουργείται πάνω στον καμβά το περίγραμμα του σχεδίου με μαύρη ή ασημί σιλικόνη και στην συνέχεια κάθε τμήμα βάφεται ξεχωριστά και με αρκετή ποσότητα μπογιάς προσθέτοντας  - αναμειγνύοντας πάνω στο βασικό χρώμα πινελιές άλλης απόχρωσης έτσι ώστε το αποτέλεσμα να έχει χρωματικές ανομοιομορφίες. 



Σχέδια, σχήματα ή και κείμενο μπορούν να δημιουργηθούν με πιστόλι σιλικόνης όχι μόνο πάνω σε καμβά αλλά και σε κάθε είδους επιφάνεια - αντικείμενο όπως ξύλο, γυαλί, μεταλλικά αντικείμενα κλπ. 



Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για την δημιουργία ανάγλυφων σχεδίων, εκτός από θερμοκόλλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η απλή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) σε μπουκάλι. 

Το σχέδιο δημιουργείται με την κόλλα πάνω στον καμβά και αφού αυτή στεγνώσει ακολουθεί ο χρωματισμός.

Η κόλλα χειροτεχνίας που δημιουργεί ένα εξίσου όμορφο αλλά πιο "ερασιτεχνικό" τελικό αποτέλεσμα και είναι κατάλληλη για χρήση και από παιδιά μικρής ηλικίας σε συνδυασμό με νερομπογιές, για την δημιουργία πολύ όμορφων χειροτεχνιών - έργων ζωγραφικής. 

 

Με παρόμοιους τρόπους και εφαρμογή θερμοκόλλας ή ατλακόλ μπορούν γενικά να διακοσμηθούν με ανάγλυφα σχέδια κάθε είδους επιφάνειες - αντικείμενα όπως κάδρα, καθρέφτες ή ιδιαίτερα εντυπωσιακές κατασκευές πάνω σε σκληρό χαρτί - χαρτόνι για την δημιουργία καρτών, εξωφύλλων άλμπουμ κλπ 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ