2022-07-21 09:05:03
Φωτογραφία για Γερμανία: Οι κρατικοί σιδηρόδρομοι σχεδιάζουν να μεταφέρουν τα ουκρανικά σιτηρά στα λιμάνια της χώρας
Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Γερμανίας Deutsche Bahn δήλωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει σιτηρά με φορτηγό τρένο από την Ουκρανία στα λιμάνια της Γερμανίας.

Η Deutsche Bahn είπε ότι θα μεταμορφώσει το δίκτυό της που δημιουργήθηκε για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας για τη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία στα γερμανικά λιμάνια του Ρόστοκ, του Αμβούργου και του Μπρέικ κοντά στο Μπρέμερχαβεν.

Ο σιδηροδρομικός φορέας σχεδιάζει να εκτελεί πολλά τρένα την εβδομάδα και ένα μεγάλο μέρος των σιτηρών θα μεταφέρεται μέσω Ρουμανίας και Πολωνίας, είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν μπορεί ακόμη να προσδιορίσει ποσοτικά πόσα σιτηρά θα μπορούσε να μεταφέρει.

«Θα μετακινήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κόκκους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA που μετέδωσε πρώτο την είδηση.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - δύο μεγάλοι προμηθευτές σιταριού παγκοσμίως - έχει εκτοξεύσει τις τιμές για τα σιτηρά και άλλα προϊόντα διατροφής στα ύψη. Οι εξαγωγές του Κιέβου έχουν σταματήσει, αφήνοντας δεκάδες πλοία εγκλωβισμένα και περίπου 20 εκατομμύρια τόνους σιτηρών εγκλωβισμένα σε σιλό στην Οδησσό.

Εικόνα: verkehrsrundschau.de

Πηγή: Reuters, .liberal.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ