2022-08-13 15:45:50
Φωτογραφία για Σημαντική διάκριση για το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ σε διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών: μέγιστο πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο





To Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε με δύο φοιτητές στον 29ο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και δια ζώσης στις 3 και 4 Αυγούστου. Σε αυτόν συμμετείχαν 664 φοιτητές σε 100 ομάδες από 49 χώρες.

Οι επιδόσεις των φοιτητών του ΕΚΠΑ ήταν ως εξής:

Δημήτρης Χρυσοβαλάντης Μελάς: μέγιστο πρώτο βραβείο.

Μηνάς Μαργαρίτης: χρυσό μετάλλιο.

https://www.imc-math.org.uk/?act=teams&year=2022

Το μέγιστο πρώτο βραβείο είναι το βραβείο που δίνεται στους φοιτητές οι οποίοι είχαν μια σχεδόν τέλεια επίδοση στα θέματα του διαγωνισμού, για παράδειγμα, φέτος το βραβείο αυτό δόθηκε στους 5 διαγωνιζόμενους που είχαν βαθμολογία πάνω από 78 στα 80. Το χρυσό μετάλλιο δίνεται στους φοιτητές που ξεπερνούν ένα υψηλό βαθμολογικό κατώφλι.


Η ομάδα κατέλαβε τη 9η θέση ανάμεσα στις 100 ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, την υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ.

Ο IMC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές, οργανώνεται από το 1994 από το University College London, και συμμετέχουν σε αυτόν κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες έχοντας να λύσουν κάθε μέρα 4 προβλήματα μέσα σε 4 ώρες. Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας και ταυτόχρονα από απόσταση, διαδικτυακά, Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε χρονιά.

Πηγή: https://www.imc-math.org.uk/

https://hub.uoa.gr/important-distinction-for-the-mathematics-department-nkua-in-an-international-competition/
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ