2022-08-14 00:28:01
Φωτογραφία για Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Ρωσίας
Ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία είναι πιθανό να επιτύχουν σημαντική στρατιωτική νίκη φέτος στην Ουκρανία φέτος, εκτιμάει ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί όταν σκεφτόμαστε με δυαδικούς όρους , ότι οι άνθρωποι κερδίζουν ή χάνουν, ή όταν πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα αδιέξοδο, σημειώνει ο στρατηγός Τζιν Χοκενχαλ, μιλώντας στο BBC. 

Σύμφωνα με τον Χοκενχαλ, η Ρωσία σαφώς προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερες δυνάμεις αφού υπέστη σημαντικές απώλειες. Πρέπει επίσης να αναδιατάξει ορισμένα από τα στρατεύματά της από το Ντονμπάς προς τα νότια, όπου- ανέφερε- δέχεται σημαντική πίεση από τις ουκρανικές δυνάμεις μέσα και γύρω από τη Χερσώνα.

Ωστόσο, ο στρατηγός υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε μια αποφασιστική αλλαγή στο Νότο μέσα στους επόμενους μήνες. Όπως εξήγησε, κατανοεί την επιθυμία της Ουκρανίας να ανακαταλάβει εδάφη, αλλά εκτίμησε ότι ενώ θα υπάρξουν αντεπιθέσεις, δεν θα υπάρξει αποφασιστική δράση φέτος από καμία πλευρά. Όπως πολλοί αναλυτές και ειδικοί, προέβλεψε μια παρατεταμένη σύγκρουση.


Η εκτίμηση αυτή εγείρει το ερώτημα: Τι θα κάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν εάν συνεχίσει να δυσκολεύεται να εκπληρώσει τους στρατιωτικούς του στόχους; Θα μπορούσε να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων;

Αν και ο Χοκενχαλ σημείωσε ότι είναι απίθανο να χρησιμοποιηθούν άμεσα τακτικά πυρηνικά όπλα, ανέφερε ότι είναι κάτι που θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά. Η πιθανότητα χρήσης τους μπορεί να αλλάξει εφόσον αλλάξει η δυναμική του πεδίου μάχης, υποστήριξε...
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ