2022-09-01 02:06:04
Φωτογραφία για Γερμανική Taz: «Ο πρωθυπουργός που κανείς δεν πιστεύει»
«Σε καταστροφή για τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίσσεται το σκάνδαλο με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Taz, σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Ο πρωθυπουργός, που κανείς δεν  πιστεύει»

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών που σιγοκαίει εδώ και μήνες εξαπλώνεται στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα, το Κοινοβούλιο ψήφισε με 142 ψήφους υπέρ της σύσταση Εξεταστικής επιτροπής. Και τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης – από το Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΕ) μέχρι το αριστερό σοσιαλιστικό «Mera25» υπό τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την εθνικο-συντηρητική «Ελληνική Λύση» – ψήφισαν ομόφωνα υπέρ», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την TAZ, «την άνοιξη έγινε για πρώτη φορά γνωστή η περίπτωση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, καθώς εντοπίστηκε το διαβόητο λογισμικό κατασκοπείας Predator,στο smartphone του.Η κυβέρνηση της ΝΔ, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ,απέκρουσε την κατηγορία ότι βρισκόταν πίσω από την παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα
. Αλλά τελικά, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών, Κοντολέων παραδέχτηκε ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι το smartphone του Κουκάκη είχε πράγματι παρακολουθηθεί από την υπηρεσία του, το 2020», γράφει η ΤΑΖ. «Το θέμα έγινε πολιτικά σοβαρό μόνο όταν η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το smartphone του ευρωβουλευτή και επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν υπό παρακολούθηση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης χρειάστηκε να σχολιάσει το ευαίσθητο θέμα σε συζήτηση που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και υποστήριξε ότι «δεν ήξερε τίποτα» για τις υποκλοπές στον Ανδρουλάκη» τονίζει η TAZ και προσθέτει: «Αλλά κανείς στην Ελλάδα δεν το πιστεύει αυτό. Άλλωστε, ο Μητσοτάκης έθεσε υπό τον άμεσο έλεγχό του τις μυστικές υπηρεσίες της ΕΥΠ σε μια από τις πρώτες του επίσημες πράξεις. Με τη σειρά του ο Κοντολέων διορίστηκε προσωπικά από τον Μητσοτάκη επικεφαλής της ΕΥΠ».

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει τέλος ότι «το σκάνδαλο είναι ήδη βαρύ πλήγμα για τον Μητσοτάκη. Πανδημία κορωνοϊού, πληθωρισμός ή ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μεγάλες κρίσεις από τις αρχές του 2020 που προήλθαν όμως από το εξωτερικό και παρέμειναν διαχειρίσιμες στο εσωτερικό. Το σκάνδαλο των υποκλοπών, από την άλλη, είναι η πρώτη εγχώρια κρίση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ