2022-09-02 16:30:05
Φωτογραφία για Τρέχουν στο ΕΚΟΜΕ για τη νέα σεζόν...
Στο ταμείο των επιδοτήσεων οπτικοακουστικής παραγωγής του ΕΚΟΜΕ προσδοκούν να προσέλθουν οι περισσότερες τηλεοπτικές παραγωγές για τη φετινή σεζόν. Για τη σεζόν 2022 – 2023 έχουν προγραμματισθεί συνολικά 36 ελληνικές σειρές μυθοπλασίας σε ιδιωτικά κανάλια και στην ΕΡΤ1, που θα μετατραπεί σε αμιγώς ψυχαγωγικό κανάλι. Λίγες ωστόσο έλαβαν την υπογραφή έγκρισης στα κονδύλια του ΕΚΟΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου, όσον αφορά το 2022, μέχρι τον Ιούνιο εντάχθηκαν σε καθεστώς επιδότησης μόλις οκτώ τηλεοπτικές σειρές, ενώ δεκάδες αναμένουν το πράσινο φως της επιχορήγησης. Υπάρχουν επίσης σήριαλ που έλαβαν έγκριση επιδότησης τους τελευταίους μήνες του 2021 και θα μεταδοθούν τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, όπως η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για το Mega ή ο ένατος κύκλος της κωμικής σειράς του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Για το 2022 εγκρίθηκαν από το ΕΚΟΜΕ οι σειρές: «Τα Νεοκλασικά», που προβλήθηκαν ήδη στον Alpha και θα συνεχιστούν από Οκτώβρη με νέο κύκλο επεισοδίων, «Ο φίλος» (10 επεισόδια) της εταιρείας Silverline Media Productions, «Η γέφυρα» του ΑΝΤ1+, που επίσης προβάλλεται ήδη στη συνδρομητική του πλατφόρμα, «Ψέμματα», η «Στοργή» της Acun Medya και ένα επεισόδιο της διεθνούς παραγωγής «East Side»
. Έγκριση πήραν επίσης η σειρά του Παναγιώτη Καρκανεβάτου «Ιερή Τέχνη»,

για τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote, ο τελευταίος κύκλος του «Έτερος Εγώ» καθώς και η νέα ριάλιτι παραγωγή του Alpha «Αμφιβολίες» (180 επεισόδια), που θα αντικαταστήσει τις «Οικογενειακές Ιστορίες».

Στην… ουρά βρίσκονται δεκάδες άλλες τηλεοπτικές παραγωγές της σεζόν, ενώ το ΕΚΟΜΕ προβάλλει το νέο εργαλείο χρηματοδότησης της οπτικοακουστικής παραγωγής για τις εταιρείες, τη δανειοδότηση μέσω του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων, το οποίο τρέχουν οι συστημικές τράπεζες με δαπάνη περί τα 63 εκατ. ευρώ. Οι εταιρείες παραγωγής καλούνται να λάβουν δάνειο με εγγυήσεις του ταμείου μέχρι και στο 80% του ποσού δανεισμού.

απο typologies

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ