2022-09-12 08:28:30
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Τα σωματεία των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους προειδοποιούν για καθυστερήσεις
Πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας υπογραφής των συμβολαίων για τους όρους εργασία τους

Τα σωματεία των εργαζομένων που διαπραγματεύονται συμβόλαια για περίπου 60.000 εργαζόμενους σε μεγάλους εμπορικούς σιδηρόδρομους των ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καθυστερούν τις μεταφορές μερικών φορτίων, προκειμένου να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση τους, καθώς αυτή την εβδομάδα λήγει η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνιών για την εργασία τους.

Σωματεία εργαζομένων και σιδηρόδρομοι, συμπεριλαμβανομένων των Union Pacific, Berkshire Hathaway's BNSF, CSX και Norfolk Southern έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι ένα λεπτό μετά από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής να επιτύχουν προκαταρκτικές συμφωνίες. Μία ενδεχόμενη αποτυχία προς την κατεύθυνση αυτή, θα ανοίξει την πόρτα στην πραγματοποίηση απεργιών, στην παρεμπόδιση της πρόσβασης των εργοδοτών στους χώρους εργασίας, αλλά και σε παρέμβαση από το Κογκρέσο.


Οι σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ότι έχουν αρχίσει να καθυστερούν τη μεταφορά φορτίων από επικίνδυνα και τοξικά υλικά, αρχής γινομένης από σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να αποτρέψουν επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας στην περίπτωση πραγματοποίησης μιας απεργίας.

Μέχρι σήμερα, 8 από τα 12 σωματεία έχουν επιτύχει προκαταρκτικές συμφωνίες σύμφωνα με την αρμόδια εθνική ένωση (NRLC). Στα σωματεία αυτά, δεν συμπεριλαμβάνονται οι ενώσεις εργαζομένων SMART-TD και BLET, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% των 115.000 εργαζόμενων που επηρεάζονται από τις συνομιλίες.

“Οι σιδηρόδρομοι δεν πιστεύουν ότι μία διακοπή των σιδηροδρομικών υπηρεσιών σε παναμερικανικό επίπεδο είναι αναπόφευκτη, αλλά έχει φτάσει η ώρα, κατά την οποία, συγκεκριμένοι πελάτες θα αρχίσουν να έχουν συνέπειες αν δεν επιτευχθούν συμφωνίες,” ανακοίνωσε η Ένωση Αμερικανικών Σιδηροδρόμων (AAR) για την απόφαση παύσης της μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων.

protothema.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ