2022-09-12 07:54:18
Φωτογραφία για Εικόνα από την μικρασιατική καταστροφή
Στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή η ΔΕΘ τιμά την θλιβερή επέτειο με την προβολή αρχειακού υλικού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε κτήριο της.

Το μηνυμα του προέδρου της ΔΕΘ Αναστάσιου Τζήκα

Η άφιξη και εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα επηρέασε βαθιά κάθε πτυχή της ζωής, συμβάλλοντας σημαντικά στην κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη της χώρας. Στις μέρες μας, αυτή η ιστορική μνήμη θα πρέπει να κρατηθεί όχι απλώς ως μία επέτειος, αλλά ως ένας φάρος για την εθνική μας αυτογνωσία, εφόσον από την αρχαιότητα, ο μικρασιατικός πολιτισμός αποτέλεσε θεμελιώδη λίθο όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας φιλοσοφίας, των επιστημών και των τεχνών.

Παίρνοντας την σκυτάλη μιας τέτοιας κληρονομιάς, νιώθουμε περήφανοι συνεχιστές της δημιουργικής πορείας του Ελληνισμού της Μικρός Ασίας και οφείλουμε να θυμόμαστε, να μελετάμε και να πορευόμαστε με συναίσθηση του ιστορικού μας γίγνεσθαι. Αποδίδουμε τη δέουσα τιμή στην «Επέτειο των 100 χρόνων» με την ελπίδα ότι η σύντομη αναδρομή του οπτικοακουστικού αφιερώματος μας στην πρόσφατη Ιστορία ταυ ϊόπου μας. θο εμπλουτίσει τ,ς γνώσεις αλλά κα, το εθνικό φρόνημα κάθε Ελληνα επισκέπτη, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ζωντανής μνημης.

Αναστάσιος Τζήκας

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ