2022-09-13 00:03:11
Φωτογραφία για Ο Ομέρ Τσελίκ επιτίθεται στην Ελλάδα και στον δήμαρχο Σμύρνης για...light ανθελληνισμό
Τη σκυτάλη από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών πήρε λίγες ώρες αργότερα ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ. 

Αφού αρχικά επιτίθεται εναντίον του κεμαλιστή δημάρχου Σμύρνης Τουντς Σογιέρ, για το γεγονός ότι η εκδήλωση που διοργανώθηκε για την κατά τους Τούρκους "100ετή επέτειο απελευθέρωσης της Σμύρνης", δεν ήταν όσο οθωμανική και ανθελληνική θα έπρεπε, επιτίθεται στη συνέχεια κατά τις Ελλάδας.

Αρχικώς επιτίθεται στον Σογέρ για το ότι "τα λόγια που ειπώθηκαν κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν ειπώθηκαν κατά των κατοχικών Ελλήνων".

Στη συνέχεια προχωρά στο κυρίων θέμα: "Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τη ληστεία και να αναζητήσει λύση στο τραπέζι. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ατύχημα. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος. Η τουρκική διπλωματία έχει αρκετές ευκαιρίες για να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι. Μέρα νύχτα, υπάρχει μια Ελλάδα που λέει με ποιον έχει συμμαχήσει, και σε ποιον ιδρύει βάση. Δεν νομίζουμε ότι θα βρεθεί λύση με αυτόν τον τρόπο".


Τις τελευταίες ώρες έχει επέλθει μεγάλη ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς η εκδήλωση στη Σμύρνη, πήρε αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Το γεγονός ότι οι ομιλίες, αλλά και το κόνσεπτ της εκδήλωσης δεν ήταν στα εθνικιστικά επίπεδα των Γκρίζων Λύκων και σε σαφώς πιο χαμηλούς τόνους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συναυλία του αστέρα της ποπ, Ταρκάν, που επακολούθησε συγκέντρωσε πάνω από 1,1 εκατ. κόσμο (μέσα στις πέντε πολυπληθέστερες συναυλίες στην ιστορία), έχουν ανάψει φωτιές στο στρατόπεδο Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί και θα προσπαθήσει στο μέλλον να εντείνει τις επιθέσεις κατά πάντων για να συσπειρώσει και να συγκεντρώσει ψηφοφόρους, με την παλιά καλή τουρκική συνταγή: τον εθνικισμό.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ