2022-09-20 22:56:32
Φωτογραφία για Χ.Ράμμος: O φάκελος Ανδρουλάκη καταστράφηκε όταν κατήγγειλε την παρακολούθηση
Η καταστροφή του φακέλου με τα αρχεία παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που κατήγγειλε υπόθεση. Αυτό φέρεται να δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ράμμο, σύμφωνα με διαρροές από δύο κόμματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ξεκαθάρισε ότι “σαράντα χρόνια θητείας δεν θα τα χαλαλίσω στη συγκάλυψη υποθέσεων”.

Όπως έγινε γνωστό, “τα αίματα άναψαν” όταν βουλευτής της ΝΔ, μετά τις παραπάνω απαντήσεις, είπε στον κ. Ράμμο “θα τα πούμε μετά”, κάτι που έκανε τον “γαλάζιο” πρόεδρο της Επιτροπής να προειδοποιήσει πως θα λάβει μέριμνα γι' αυτή τη φράση.

Πηγές από τη ΝΔ ωστόσο σημειώνουν πως ο κ.Ράμμος είπε πως ενημερώθηκε στις 5 Μαΐου για την καταστροφή αρχείων στην ΕΥΠ, ενώ η καταγγελία Ανδρουλάκη έγινε στις 29 Ιουλίου. “Άλλο καταστροφή κάποιων αρχείων και άλλο καταστροφή των αρχείων Ανδρουλάκη”, αντιτείνουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.


Ο κ. Ράμμος, αναφερόμενος στο χρονικό της παρακολούθησης του κ.Ανδρουλάκη, φέρεται να απάντησε ότι δόθηκε στην ΑΔΑΕ έγγραφη δήλωση από τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη πως η διαδικασία κινήθηκε νόμιμα. Την επίκληση δε, του απορρήτου από την ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ την χαρακτήρισε υπεκφυγή και πρόσθεσε πως εξήγησε στην ΕΥΠ ότι δεν μπορεί να επικαλείται το απόρρητο σε μία Αρχή που από το Σύνταγμα έχει την ελεγκτική αρμοδιότητα.

Φέρεται μάλιστα να επισήμανε ότι υπήρχε άρνηση συνεργασίας από την εισαγγελέα κ. Βλάχου και την ΕΥΠ με "υπεκφυγές" για να ξεγλιστρήσουν. Ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι δεν επιτρέπεται σε ένα Κράτος Δικαίου η αδιαφάνεια.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ