2022-09-23 20:56:55
Φωτογραφία για ΣΤΑΣΥ: Σημαντικές επαφές με διεθνείς εταιρείες μεταφορών στο Βερολίνο
Στη Διεθνή Έκθεση InnoΤrans 2022, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Σειρά σημαντικών επαφών με εκπροσώπους ηγετικών διεθνών εταιρειών, βιομηχανιών και οργανισμών του κλάδου μεταφορών, είχε ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., Χαράλαμπος Δαμάσκος, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στις 20 – 22 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Έκθεση Σιδηροδρομικών Οχημάτων Συγκοινωνιών, Νέων Τεχνολογιών Οχημάτων και Συστημάτων, InnoΤrans 2022, στο Βερολίνο.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ενώ προστίθεται ειδικότερα ότι ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και ομάδα ανώτατων στελεχών της εταιρείας, που τον συνόδευσαν στην επιχειρηματική αποστολή, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σταθερής τροχιάς και σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά και να συζητήσουν τις νέες τάσεις και προοπτικές του κλάδου, όπως και θέματα συνεργασίας και βέλτιστης επιχειρησιακής αναβάθμισης και ανάπτυξης.


Στη φετινή InnoTrans, την οποία στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, 2.834 εκθέτες από 56 χώρες, παρουσίασαν νέες τεχνολογίες σιδηροδρόμων, υποδομές σιδηροδρομικών δικτύων, δημόσια μεταφορικά μέσα και συστήματα, εξοπλισμούς εσωτερικών χώρων οχημάτων, τεχνολογίες κατασκευής τούνελ, τεχνολογίες επικοινωνίας, τηλεματικά συστήματα μεταφορών και πληροφόρησης επιβατών, εξοπλισμούς σιδηροδρομικών σταθμών και μηχανήματα κατασκευής σηράγγων.

O κ. Χαράλαμπος Δαμάσκος, δήλωσε: «Μπαίνοντας σε μια κανονικότητα μετά από την περίοδο της πανδημίας, μας δόθηκε ξανά η ευκαιρία να επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική έκθεση στον κόσμο. Οι ισχυροί εμπορικοί δεσμοί με τη Γερμανία, ειδικά στον τομέα των μεταφορών, η καινοτομία και οι ευκαιρίες εκπαίδευσης και ενημέρωσης των στελεχών μας στα συνεχώς εξελισσόμενα σιδηροδρομικά συστήματα, καθιστούν την InnoTrans σημείο αναφοράς».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, επισήμανε ότι: «Το Επιμελητήριο διευρύνει το portfolio υπηρεσιών του εκπροσωπώντας σημαντικές γερμανικές εκθέσεις και αποτελεί γέφυρα τεχνογνωσίας και δικτύωσης σε κλάδους αιχμής και τεχνολογίας, όπως είναι οι σιδηροδρομικές και οι συναφείς υποδομές.

Η ασφάλεια, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των μεταφορών, εμπορευμάτων και ανθρώπων, με καινοτόμες λύσεις και περιβαλλοντική συνέπεια, συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα ενισχύουν το εμπόριο, την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο, ζητούμενα ακόμη πιο αναγκαία σήμερα».

newmoney.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ