2022-10-01 18:14:52
Φωτογραφία για Πότε θα λειτουργήσει το Μετρό στον Πειραιά - Δείτε πώς φαίνονται οι νέοι σταθμοί από ψηλά
Θέμα ημερών αποτελεί η παράδοση των τριών σταθμών του Πειραιά στο επιβατικό κοινό, με το έργο να έχει εισέλθει στην τελική φάση υλοποίησης.

Η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών απομένει για τα εγκαίνια λειτουργίας των τριών τελευταίων σταθμών που αφορούν την επέκταση της Γραμμής 3 (μπλε) του Μετρό προς Πειραιά.

Το έργο του Μετρό στο μεγάλο λιμάνι της χώρας μας βρίσκεται πλέον στην τελική φάση υλοποίησής του και αυτή τη στιγμή μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» και ολοκληρώνονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Η λειτουργία των 3 σταθμών -Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο- θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως προανήγγειλε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Την επικείμενη λειτουργία των τριών σταθμών χαιρέτισε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε: «Συνδέουμε το μεγαλύτερο λιμάνι με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και μετατρέπουμε τον Πειραιά στον πιο σύγχρονο συγκοινωνιακό κόμβο της Ελλάδας».


Πρόσθεσε δε ότι οι δημόσιοι χώροι που είχαν καταληφθεί, στο Δημοτικό Θέατρο, στο Λιμάνι του Πειραιά και τα Μανιάτικα έχουν σχεδόν διαμορφωθεί και σύντομα θα αποδοθούν πίσω στην πόλη, ενώ δημοσίευσε και τρεις φωτογραφίες που δείχνουν, από ψηλά, τις περιοχές όπου εδρεύουν οι σταθμοί.

Σταθμός «Δημοτικό Θέατρο»

Σταθμός «Πειραιάς»

Σταθμός «Μανιάτικα»

Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς» περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και έξι νέους σύγχρονους σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Οι τρεις πρώτοι σταθμοί παραδόθηκαν στις 6 Ιουλίου και μέσα στις επόμενες ημέρες, το επιβατικό κοινό θα έχει στη διάθεσή του και τους σταθμούς Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.

Με την επικείμενη ολοκλήρωση της επέκτασης της μπλε γραμμής προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Τέλος, ο συνολικός χρόνος από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε περίπου 50 λεπτά.

.carandmotor.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ