2022-10-14 15:18:31
Φωτογραφία για EXOYME ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ



Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου 09/10/22

Σήμερα στην Μητρόπολη Αθηνών χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης της ενιαίας Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας . Την τελετή παρακολούθησε τριμελής αντιπροσωπεία μας , η οποία συνεχάρη τον Μητροπολίτη και του μετέφερε τις ευχές όλων μας. Είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να του δώσουμε το Λεύκωμα ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, στο οποίο παρουσιάζονται όλοι οι 1124 τόποι λατρείας της Μητροπόλεως.

Έτσι τελείωσε η επιχείρηση διασπάσεως της μεγάλης και ιστορικής Μητροπόλεώς μας.

Της Μητροπόλεως, που έχει οικοδομηθεί πάνω στο αίμα του Ιωσήφ, Επισκόπου Ρωγών και τόσων ιερέων, οι οποίοι σκοτώθηκαν μαζί μας κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Τώρα περιμένουμε την έλευση του Μητροπολίτου μας, την εγκατάστασή του στο Μεσολόγγι (η Μητρόπολη έχει κτίρια) και την δυναμική ανάληψη της διοίκησης της Μητροπόλεως. Μεταξύ άλλων περιμένουμε να ενδιαφερθεί για την συντήρηση του Μητροπολιτικού Μεγάρου, την επιστροφή των επίπλων του κλπ.

Είμαστε ευτυχείς για την κατάληξη του πολυμήνου αγώνα μας εναντίον της παράλογης και ανίερης προσπάθειας των λίγων υποκινητών όχι μόνο της διασπάσεως αλλά και της αφαιρέσεως περιοχών από την Μητρόπολή μας.

Δεν πρέπει να ξεχνιέται, ότι την προσπάθειά μας στήριζαν μέσω των 47 συλλόγων μας όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως . Από την άλλη πλευρά , τουλάχιστον φανερά, υπήρχε μόνο ένας γείτονας Δήμαρχος χωρίς απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου , χωρίς κανένα σύλλογο και χωρίς επιχειρήματα και ένας γείτονας Μητροπολίτης με επιχείρημα την ανάγκη αυξήσεως της περιοχής του. Δεν αναφέρουμε τους 3 δημάρχους, οι οποίοι οψίμως συνυπέγραψαν μαζί με τον Δήμαρχο Αγρινίου επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο χωρίς απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Ούτε τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι επίσης πολύ οψίμως εμφανίστηκαν να υποστηρίζουν την διάσπαση.

Εμείς όλους αυτούς τους μήνες προβάλαμε ουσιαστικά ιστορικά, θρησκευτικά και κοινωνικά επιχειρήματα χωρίς να φωνασκούμε, χωρίς να απειλούμε και χωρίς να εξυπηρετούμε προσωπικά ή τοπικιστικά συμφέροντα.

Εξ άλλου ποτέ δεν μιλήσαμε εναντίον άλλων πολιτών του μεγάλου μας Νομού, οι οποίοι άλλωστε, στην πολύ μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν ήθελαν την διάσπαση και δεν είχαν ποτέ αισθανθεί έλλειψη σωστής διαποιμάνσεως.

Γι ‘ αυτό δεν είναι αλήθεια, ότι στον Νομό υπάρχει πολεμική κατάσταση μεταξύ δύο ομάδων κατοίκων. Αυτή την εντύπωση καλλιεργούν οι λίγοι υποκινητές της διασπάσεως.

Με αυτή την ευκαιρία σημειώνουμε, ότι δεν πανηγυρίζουμε για δική μας τοπικιστική νίκη αλλά για την επικράτηση του σωστού και του δικαίου για το καλό της Εκκλησίας και της Πατρίδας.

Και καλούμε όσους αγωνίστηκαν για την διάσπαση και για την δημιουργία Μητροπόλεων με τα ονόματα των πόλεών τους να σκεφτούν , ότι στην περιοχή μας έχουμε μεγάλα κοινά ονόματα που πρέπει να μας κάνουν όλους υπερήφανους :

αυτό του μεγάλου Νομού μας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας και

αυτό της έδρας μας, της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν μεγαλύτερα !!

Είναι λοιπόν τεράστιο σφάλμα η όποια προσπάθεια υποβαθμίσεώς τους και ελπίζουμε, ότι το κατανόησαν και δεν θα το επαναλάβουν.

Τελειώνοντας ευχαριστούμε τους συντοπίτες μας εντός και εκτός του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου για την σταθερή στήριξή τους, τα ΜΜΕ, που δημοσίευαν τις ανακοινώσεις μας ,ακόμη και εκείνα που τις έκριναν αρνητικά, τους αρθρογράφους που μας υποστήριξαν, τις τρεις τοπικές εφημερίδες, που συμπαρατάχθηκαν στον αγώνα μας καθώς και τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον δραστήριο Μητροπολίτη Ναυπάκτου ,τοποτηρητή επί σχεδόν 10 μήνες της Μητροπόλεώς μας, γιατί απέδειξε, ότι είναι δυνατή η συνεχής επικοινωνία του προκαθημένου της τοπικής Εκκλησίας με όλους τους πιστούς, καταρρίπτοντας έτσι ο ίδιος το επιχείρημα της δυσκολίας σωστής διαποιμάνσεως.



Φιλικά,

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ 47 ΣΥΛΛΟΓΩΝ



Κωνστ. Καρκανιάς, 6932747577

Ιωαν. Ατσαλάκης, 6977336476

Λάμπρος Φλώρος, 6979713044

Ιωάν. Μακρής , 6945294837

Γεωργ. Αντύπας, 6942033932

Ελένη Χολέβα , 6978870622

( ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Κ.Καρκανιάς, 6932747577, Ελένη Χολέβα, 6978870622 )





ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, Κ. Στεφανάτος

Η ΑΙΧΜΗ, Βάσω Βήττα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, Σπ. Κοτσάφτης


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ