2022-10-18 19:40:25
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Επιστήμονες δημιούργησαν νέο, πιο θανατηφόρο κορονοϊό με σούπερ μεταδοτικότητα



Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα εργαστήριο στην Βοστώνη δημιούργησε ένα σούπερ θανατηφόρο και μεταδοτικό στέλεχος κορονοϊού συνδιάζοντας την Όμικρον με το αρχικό στέλεχος.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αναφέρουν ότι ανέπτυξαν ένα νέο στέλεχος COVID που έχει ποσοστό θανάτωσης 80% μετά από μια σειρά παρόμοιων πειραμάτων που αρχικά θεωρήθηκαν ότι προκάλεσαν την παγκόσμια πανδημία που ξεκίνησε στην Κίνα.

Η παραλλαγή, ένας συνδυασμός του Omicron και του αρχικού ιού στη Γουχάν, σκότωσε το 80% των ποντικών που μολύνθηκαν με αυτόν, ανέφερε το πανεπιστήμιο. Όταν τα ποντίκια εκτέθηκαν μόνο στην Omicron, παρουσίασαν ήπια συμπτώματα.

Η έρευνα διεξήχθη από μια ομάδα επιστημόνων από τη Φλόριντα και τη Βοστώνη στα Εθνικά Εργαστήρια Αναδυόμενων Λοιμωδών Νοσημάτων του σχολείου.

Εξήγαγαν την πρωτεΐνη ακίδας από την Omicron και την προσάρτησαν με το στέλεχος που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην έναρξη της πανδημίας που ξεκίνησε στο Wuhan της Κίνας. Στη συνέχεια τεκμηρίωσαν πώς αντέδρασαν τα ποντίκια στο υβριδικό στέλεχος.


«Στα ποντίκια, ενώ η Omicron προκαλεί ήπια, μη θανατηφόρα λοίμωξη, ο ιός που μεταφέρει το Omicron S προκαλεί σοβαρή ασθένεια με ποσοστό θνησιμότητας 80 τοις εκατό», έγραψαν σε μια ερευνητική τους εργασία.

Το νέο στέλεχος έχει πέντε φορές περισσότερα μολυσματικά σωματίδια ιού από την παραλλαγή Omicron, είπαν οι ερευνητές.

Το Fox News απευθύνθηκε στο πανεπιστήμιο.

Ο COVID-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά ότι προήλθε από μια υγρή αγορά στη Γουχάν, αν και πολλοί πιστεύουν ότι ο ιός κατασκευάστηκε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχίζει να δέχεται επικρίσεις για τον χειρισμό της κρίσης στις πρώτες, πιο κρίσιμες μέρες της.

Η παραλλαγή Omicron είναι εξαιρετικά μεταδοτική, ακόμη και σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η πρωτεΐνη ακίδας είναι υπεύθυνη για τα ποσοστά μολυσματικότητας, σύμφωνα με τους ερευνητές, άλλες αλλαγές στη δομή του ιού καθορίζουν την θνησιμότητα.

Ένας περιορισμός στη μελέτη ήταν η φυλή των ποντικών που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς άλλοι τύποι μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπους.

Η έρευνα ελπίζει να κατανοήσει καλύτερα τον ρόλο που παίζει η πρωτεΐνη ακίδας του ιού όσον αφορά το πόσο επιβλαβής είναι μια παραλλαγή.

Στόχος της έρευνάς τους ήταν να εξακριβώσουν εάν οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορoνοϊού είναι υπεύθυνες:

Για την ικανότητα της παραλλαγής Όμικρον να διαφεύγει από την ανοσία που επιτυγχάνει ένα άτομο με τον εμβολιασμό ή/και τη νόσηση Για την μειωμένη σοβαρότητα της λοίμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός Όμικρον Πάντως, τις έντονες αντιρρήσεις τους στη νέα έρευνα εξέφρασαν με δηλώσεις τους άλλοι επιστήμονες. Χαρακτηριστική δήλωση «Αυτό (η έρευνα) θα έπρεπε να είναι απαγορευμένο. Είναι σαν να παίζουν με τη φωτιά», είπε ο καθηγητής Dr. Shmuel Shapira, ο οποίος διατέλεσε διευθυντής στο κυβερνητικό Ισραηλινό Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας υπό τον φόβο ότι θα μπορούσε ο ιός να διαφύγει από το εργαστήριο.

Πηγή: q13fox.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ