2022-10-19 23:20:02
Φωτογραφία για 30 Εντυπωσιακά έπιπλα βαμμένα με χρώματα κιμωλίας
Ακόμη και όσοι δεν έχουν ιδιαίτερα ασχοληθεί με την εφαρμογή τους γνωρίζουν πλέον ότι τα χρώματα κιμωλίας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα υλικό χρωματισμού, κάτι πολύ παραπάνω από ένα υλικό εύκολης χρήσης ακόμη και από εντελώς ερασιτέχνες. Είναι ο ...μαγικός δρόμος που οδηγεί σε νέα ζωή κάθε είδους επιφάνεια, χωρίς καμιά προεργασία.   

Η παλαίωση αν και αποτελεί τον πιο εντυπωσιακό τρόπο αλλαγής όψης ενός επίπλου, δεν είναι ασφαλώς η μοναδική επιλογή αφού εξίσου ιδιαίτερα αισθητικά είναι και τα κάθε τύπου έπιπλα βαμμένα με χρώματα κιμωλίας, με τον κλασσικό απλό τρόπο. 

Οι σκούρες κλασσικές τραπεζαρίες, που δύσκολα εντάσσονται σε σύγχρονης αισθητικής σπίτια με την αρχική τους όψη, ανήκουν στα έπιπλα που το βάψιμό τους μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει όχι μόνο τα ίδια τα έπιπλα αλλά συνολικά την εικόνα του χώρου που θα τοποθετηθούν. 

Τα τραπέζια μικρού και μεσαίου μεγέθους όπως και οι καρεκλες ανήκουν στα πιο εύκολα έπιπλα για να βαφτούν, ακόμη και από αρχάριους στην όλη διαδικασία, λόγω της μικρής συνολικά επιφάνειας τους, σε σχέση με άλλου τύπου έπιπλα. 


Το βάψιμο ή η παλαίωση συνδυαστικά με την προσθήκη ξύλινων στοιχείων (ξυλόγλυπτα)  και ταιριαστών με το ύφος του επίπλου πομολάκια, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα σε κάθε μεγέθους και σχεδίου συρταριέρες και μικρά έπιπλα αποθήκευσης.  

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες χρωμάτων κιμωλίας διαθέτουν αντίστοιχο πλήρες χρωματολόγιο και σε χρώματα τοίχου, συνήθως με εντελώς ματ "βελούδινη" υφή

Εκτός των τοίχων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε στοιχεία όπως εσωτερικά δοκάρια, χτιστές μετώπες τζακιού κλπ δημιουργώντας ένα πραγματικά πολύ ιδιαίτερης αισθτικής αποτέλεσμα. 

Ο βαθμός τεχνητά παλαιωμένης όψης του ξύλου, σε κάθε τύπου έπιπλο, είναι ασφαλώς θέμα προσωπικής επιλογής και μπορεί να διαφέρει ακόμη και πάνω στο ίδιο έπιπλο, αν μια τεχνική παλαίωσης  εφαρμοστεί σε κάποια μόνο μέρη του ενώ άλλα βαφτούν με σκοπό μόνο την αλλαγή απόχρωσης.

Οι αποχρώσεις του μπλε ανήκουν στους πιο εντυπωσιακούς χρωματισμούς χρωμάτων κιμωλίας και δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα αισθητικά, σε κάθε μορφής μικρό ή μεγαλύτερο έπιπλο. 

Εξίσου εντυπωσιακές με τις αλλαγές σε ξύλινες επιφάνειες και αυτές που δημιουργούν τα χρώματα κιμωλίας πάνω σε κάθε τύπου μεταλλικά έπιπλα.

Η όλη διαδικασία εφαρμογής δεν διαφέρει σε τίποτα, δεν απαιτείται κανενός είδους προεργασία και το χρώμα τελικώς "σφραγίζεται"  με κερί ή διαφανές βερνίκι. 

Σε παλιά έπιπλα μεγάλου όγκου η διαδικασία αλλαγής χρώματος ή μια τεχνική παλαίωσης δημιουργούν ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και μπορούν να συνδυαστούν και με άλλης μορφής τροποποιήσεις - προσθήκες όπως πχ ταπετσαρίες, βάψιμο του επίπλου σε περισσότερες από μια αποχρώσεις κλπ. 

Έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο όπως και κάθε τύπου έπιπλα εξωτερικού χώρου, παλετοκατασκευές κλπ επίσης μπορούν να αλλάξουν εντελώς όψη και αισθητική με χρώματα κιμωλίας.

Σε επιφάνειες πλήρως εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες ένα ισχυρό προστατευτικό βερνίκι ενδείκνυται περισσότερο από το απλό κερί, με το οποίο γίνεται κατά βάση το τελικό φινίρισμα των επιφανειών μετά το βάψιμό τους  με χρώματα κιμωλίας. 

 

Εσωτερικές πόρτες αλλά και στοιχεία όπως διαχωριστικά, ξύλινα πάνελς, ράφια κλπ είναι επιφάνειες που επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα μπορούν να βαφτούν με χρώματα κιμωλίας και να αλλάξουν εντελώς την εικόνα των χώρων που βρίσκονται. 

Εκτός όλων των άλλων τα χρώματα κιμωλίας είναι και ο τρόπος για να αποκτήσετε με μικρό κόστος και απλώς προσωπική εργασία ένα αξιοζήλευτο αντικέ έπιπλο, απόλυτα ταιριαστό με την διακόσμηση και αισθητική του σπιτιού σας.

Δεν έχετε παρά να ανακαλύψετε ...οικονομικούς θησαυρούς που πάντα διαθέτουν τα καταστήματα παλιών - μεταχειρισμένων επίπλων και να μετατρέψετε ένα παλιό, ντεμοντέ ή και ένα σύγχρονο, οικονομικό  αλλά "αδιάφορο" αισθητικά κομμάτι σε κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο του χώρου που θα το τοποθετήσετε.   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ