2022-10-23 15:13:13
Φωτογραφία για Κρανίδι: Εθελοντές εντόπισαν τον 70χρονο που αναζητούνταν με SILVER ALERTΗ περιπέτεια του κ. Δημητρίου Μπουζούμη έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κ. Μπουζούμης, βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτριος Μπουζούμης, 70 ετών, εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 18/10/22 από το σπίτι του, στο Ξάλαυτο Κρανιδίου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα, όταν βγήκε για μια βόλτα και δεν κατάφερε να επιστρέψει. Έκτοτε, δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 20/10/2022 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, την 22/10/2022, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή του. Ο 70χρονος, βρέθηκε σώος! Ο ηλικιωμένος εντοπίσθηκε περιπλανώμενος σε θαμνώδη περιοχή, κοντά στο σπίτι του, από εθελοντές της υπηρεσίας SILVER ALERT και μέλη της βάσης ετοιμότητας του ΟΦΚΑΘ Ναυπλίου, συνεργάτες του SILVER ALERT
. Οι εθελοντές μετά από έρευνες εντόπισαν τον ηλικιωμένο ταλαιπωρημένο, κάλεσαν ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον ηλικιωμένο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Εκεί του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους όπου νοσηλεύεται.

Η υπηρεσία Silver Alert με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

Πελίνα Θεοδοσίου

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ