2022-11-03 19:18:55
Φωτογραφία για ΠΑΛΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ (1919-2003)
 Γράφει ο ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

 -ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ

        Οι παλιές γραφές συνεχίζοντας την περιπλάνησή τους στο χρόνο κάνουν σήμερα τη δική τους παρέλαση διατηρώντας το δικαίωμα να αφουγκράζονται γεγονότα και καταστάσεις του σήμερα να τις καταγράφουν προς ΤΕΡΨΗΝ ή ΣΚΕΨΗ των αναγνωστών.

Τώρα που τελείωσαν οι παρελάσεις και οι μεγάλες κουβέντες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο λαός μας σύμφωνα με τα λόγια της πολιτικής ηγεσίας και τον διαχρονικά κρατούντων που μας εξουσιάζουν συνταγματικά (βλέπε 4 εξουσίες) αισθάνθηκε υπερηφάνεια ασφάλεια για την ζωή και την ελευθερία!!! Μέσα στην φτώχεια την ακρίβεια και τον οικονομικό μαρασμό, που όπως φαίνεται στον ορίζοντα έρχεται καλπάζοντας και τα μαγικά τρίκ αδύνατον να τον σταματήσουν , αισθάνθηκε ρίγη συγκίνησης και πατριωτισμού , Ε….!!!

Καθώς τα σύννεφα του πολέμου πληθαίνουν πάνω από την Ευρώπη με ευθύνη των μεγάλων δυνάμεων (Ρωσίας-Αμερικής-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.) που συγκρούονται για δικά τους συμφέροντα και τα υπερκέρδη των μεγάλων οικονομικών ομίλων παγκοσμίως λένε στο λαό να είναι περήφανος γιατί και αυτός συμμετέχει και είναι στη ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!! Ο λαός και γενικά η κοινωνία της χώρας μας ως φαίνεται αδυνατεί να αντιδράσει δυναμικά
. Καρτερικά περιμένει «σωτήρες ή μάγους» καθώς όλο και περισσότερο υποτάσσετε στον ατομισμό. Μόνο που δεν υπάρχουν σωτήρες και το κουτί του μάγου πολλές φορές έχει διπλό πάτο!!! Κάπως έτσι θεώρησα σωστό και επίκαιρο το δημοσιευμένο κείμενο στη «Φωνή των Μπαμπινιωτών» το 1981 του μεγάλου μεταπολεμικού πεζογράφου-συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη να το αναδημοσιεύσω μέσα από τις «ΠΑΛΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ» μήπως και καταλάβουμε όλοι πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή σε σχέση με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

3/11/2022

Κομπλίτης Απόστολος

ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ
3/11/2022
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ