2022-11-10 17:15:01
Φωτογραφία για Η DB εγκαθιστά φιλικό προς το κλίμα φωτισμό σε 1.000 σιδηροδρομικούς σταθμούς
Καθ' όλη τη διάρκεια του 2022, η Deutsche Bahn (DB) μετατρέπει τον φωτισμό σε περίπου 1.000 σιδηροδρομικούς σταθμούς σε ενεργειακά αποδοτικές πηγές, όπως τα LED.

Μέχρι στιγμής, οι τεχνικοί σέρβις έχουν εγκαταστήσει χιλιάδες νέα LED σε περίπου 750 σταθμούς, αντικαθιστώντας τα φώτα πλατφόρμας, τις πινακίδες και τις οθόνες.

Παράλληλα με τη βελτίωση των διαπιστευτηρίων βιωσιμότητας, αυτό το έργο βοηθά επίσης την εταιρεία να εξοικονομήσει κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στους σταθμούς της.

Ο Bernd Koch, Διευθύνων Σύμβουλος της DB Station&Service AG δήλωσε:

«Φέτος, κάνουμε και πάλι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά τον φωτισμό εξοικονόμησης ενέργειας. Μέχρι το τέλος του έτους, σχεδόν οι μισοί σιδηροδρομικοί σταθμοί μας θα έχουν ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό. Σε κάθε σταθμό που κατασκευάζουμε ή ανακαινίζουμε, χρησιμοποιούμε πάντα τεχνολογία LED φιλική προς το κλίμα. Αυτό εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια και CO2. Και δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε φιλικοί προς το κλίμα μόνο στις ράγες, αλλά και στους σταθμούς μας».


Μέχρι το τέλος του 2022, 1.000 σταθμοί θα ενωθούν με περίπου 1.600 σταθμούς DB που έχουν ήδη αποκτήσει ενεργειακά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις αντί του συμβατικού φωτισμού τα τελευταία 5 χρόνια.

Αυτές οι πηγές αναμένεται να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τον συμβατικό φωτισμό και θα εξοικονομήσουν DB περίπου πέντε γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Η DB έχει βελτιστοποιήσει στο παρελθόν τον φωτισμό στους περισσότερους μεγάλους σταθμούς της και τώρα εστιάζει σε μικρότερες εγκαταστάσεις.

railway-news.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ