2022-11-10 17:29:10
Φωτογραφία για Είκοσι επτά Αιγύπτιοι φοιτητές τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση τρένου με λεωφορείο στα βορειοανατολικά της χώρας.
Είκοσι επτά φοιτητές τραυματίστηκαν την Τετάρτη στην Αίγυπτο μετά από σύγκρουση τρένου με λεωφορείο στη βορειοανατολική πόλη Ζαγαζίγκ , ανακοίνωσαν οι κρατικές υγειονομικές αρχές.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά σε μια σύγκλιση σιδηροδρομικών γραμμών στην περιοχή Husseiniya του Zagazig, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Sharqiya, και οδήγησε στην ανατροπή του λεωφορείου που μετέφερε τους φοιτητές.

Ο Hisham Masou, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας στην επαρχία Sharqiya, δήλωσε ότι οι 27 τραυματίες φοιτητές μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στο Zagazig.

Τα σιδηροδρομικά ατυχήματα είναι συνηθισμένα στην Αίγυπτο , η οποία έχει πολύ φτωχό ιστορικό σιδηροδρομικής ασφάλειας. Οι ειδικοί κατηγόρησαν την έλλειψη κρατικών επενδύσεων στο σιδηροδρομικό σύστημα και την κακή διαχείριση.

Υπήρξαν 978 σιδηροδρομικά δυστυχήματα με 405 θανάτους το 2021, αύξηση σε σχέση με τα 898 ατυχήματα και τους 296 θανάτους που καταγράφηκαν το 2020.


Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021, η χώρα γνώρισε τρία θανατηφόρα ατυχήματα διαδοχικά που σκότωσαν δεκάδες και τραυμάτισαν εκατοντάδες.

Η κυβέρνηση είπε έκτοτε ότι η Εθνική Αρχή Σιδηροδρόμων της Αιγύπτου εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της και την πρόληψη ατυχημάτων.

Το έργο θα κοστίσει περίπου 200 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (8 δισεκατομμύρια δολάρια) και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024.

Εικόνα: en.royanews.tv

english.alaraby.co.uk

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ