2022-11-17 16:45:54
Φωτογραφία για Αθήνα – Θεσσαλονίκη τρένο: Πότε θα μειωθεί και άλλο ο χρόνος ταξιδιού.
«Σ.Ν.» Πενήντα χρόνια στο ίδιο έργο θεατές Αθήνα - Θεσσαλονίκη τρένο: «Έχουμε καλά νέα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια στον κεντρικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης και η τηλεδιοίκηση προχωρά»

Ευτυχία Παπούλια |

Από τις 15 Μαΐου του 2022, έχουν εισαχθεί στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη τα νέα τρένα ΕΤR 470 που εξασφαλίζουν περισσότερες παροχές και μεγαλύτερη άνεση στο επιβατικό κοινό, την ίδια ώρα που εκτελούν το δρομολόγιο σε λιγότερο από 4 ώρες. Μέσα στους πρώτους μήνες του 2023, ωστόσο, ο χρόνος του ταξιδιού αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω μιας και φαίνεται πως ολοκληρώνεται το έργο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 Αλλαγών Τροχιάς Σε Εντοπισμένα Τμήματα του Άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Προμαχώνας» Α.Σ 717. Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση του έργου είχε εκφράσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, στο 5ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022. «Έχουμε καλά νέα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια στον κεντρικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης και η τηλεδιοίκηση προχωρά», ενώ πρόσθεσε:


«Το 3.55 που έκανε πρόσφατα ο συρμός στο Αθήνα- Θεσσαλονίκη θα κατέβει στο 3.45 και πιο κάτω κάτι που θα αυξήσει και την χωρητικότητα του δικτύου κατά 20-30% τουλάχιστον». Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση 717 έχει άμεση σύνδεση και με τη σύμβαση 10005 που αφορά στην εγκατάσταση του ETCS (European Control Train System). Μόλις ολοκληρωθεί και το εν λόγω έργο, ο χρόνος της διαδρομής στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα μειωθεί περαιτέρω, σε 3:15’ από 3:57’ που είναι σήμερα.

Τι είναι το σύστημα ETCS;

Το σύστημα ETCS αφορά στην αυτόματη προστασία συρμών και αποτελείται από δύο υποσυστήματα, το Σύστημα Συρμού και το Σύστημα Γραμμής, τα οποία επιτρέπουν:

Τη συνεχή επιτήρηση της μέγιστης επιτρεπόμενης ταχύτητας των συρμών

Την αυτόματη προστασία έναντι παραβιάσεων ταχύτητας με την εφαρμογή πέδησης λειτουργίας ή πέδησης ανάγκης, καθώς και την αυτόματη ακινητοποίηση του συρμού με πέδηση ανάγκης, σε περίπτωση παραβίασης ερυθρού φωτοσήματος.

την απεικόνιση των ενδείξεων των φωτοσημάτων στο θάλαμο μηχανοδήγησης με χρήση ηλεκτρονικών μονάδων γραμμής LEU (Lineside Electronic Units) και ραδιοφάρων (Εurobalises).

Οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο αι μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης και πέντε οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει έως και 475 επιβάτες και περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις, για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

alphafreepress.gr

sidirodromikanea.blogspot.com



ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ