2022-11-20 16:20:33
Φωτογραφία για Ο Δήμαρχος Θέρμου σε επίσκεψη στην ακριτική ΧΙΟ.

    



      Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, βρίσκεται σε επίσκεψη στην ακριτική ΧΙΟ από εχθές, για να τιμήσει το Θέρμιο συνταγματάρχη Αριστείδη Κουβέλη, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Τάγματος που αποβιβάστηκε πρώτο στο νησί και πολέμησε για  την απελευθέρωσή του, στη «Μάχη του Αίπους» την 15 Νοεμβρίου 1912, η μάχη αυτή συνέβαλλε αποφασιστικά στην απελευθέρωση της νήσου.

Σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος με ανάρτησή του, από την Μαρτυρική και Ακριτική ΧΙΟ, δηλώνει ότι, "Θεωρήσαμε καθήκον μας να αποδώσουμε για πρώτη φορά με την παρουσία μας, την πρέπουσα τιμή, με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο που τοποθετήθηκε στο σημείο της μάχης."

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κωνσταντάρα:



Καλή Κυριακή από την Μαρτυρική και Ακριτική ΧΙΟ !

Λαμπρές εκδηλώσεις για την «Μάχη του Αίπους» που πρωτοστάτησε ως αρχηγός του Τάγματος ο Θέρμιος αντισυνταγματάρχης Αριστείδης Κουβέλης , γεγονός που ανέδειξε μέσα από την επίπονη έρευνα του ο συμπολίτης μας Γεώργιος Παπανικολάου .



Θεωρήσαμε καθήκον μας να αποδώσουμε για πρώτη φορά με την παρουσία μας , την πρέπουσα τιμή , με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο που τοποθετήθηκε στο σημείο της μάχης .

Επίσης μετά του κ. Γεωργίου Παπανικολάου και του Αντιστράτηγου Ανδρέα Χαντζή μετείχαμε στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου , που τέλεσε ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρρών και Οινουσών κ Μάρκος .

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Επετειακή ομιλία της εκπαιδευτικού κ. Ευγενίας Καραμαούνα -Πολυδώρου έγινε εκτενής μνεία στην δράση του στρατιωτικού Κουβέλη , στον ηρωισμό του και στην συμβολή του στην απελευθέρωση της Χίου , ως επικεφαλής της μάχης στο όρος «Αίπος». 

 


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ