2022-11-24 23:29:02
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Περισσότεροι οι θάνατοι εμβολιασμένων από τους ανεμβολίαστους στις ΗΠΑ. Ανησυχητική ανάλυση
Το 58% των θανάτων στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό τον Αύγουστο ήταν άτομα που είχαν εμβολιαστεί με μία βασική δόση ή και ενισχυτική δόση, σύμφωνα με ανάλυση που διεξήγαγε για τη Washington Post η Cynthia Cox, αντιπρόεδρος του Kaiser Family Foundation. Πρόκειται στοιχεία που προκαλούν ανησυχία και υπογραμμίζουν την ανάγκη για διαρκή εμβολιασμό με επαναληπτικές δόσεις.

Όπως σχολιάζει η Washington Post, πρόκειται για τη συνέχιση μιας ανησυχητικής τάσης που έχει εμφανιστεί τον τελευταίο χρόνο. Καθώς αυξήθηκαν τα ποσοστά εμβολιασμού και εμφανίστηκαν νέες παραλλαγές, το ποσοστό των θανάτων ατόμων που είχαν εμβολιαστεί αυξάνεται σταθερά. Τον Σεπτέμβριο του 2021, τα εμβολιασμένα άτομα αποτελούσαν μόλις το 23% των θανάτων από κορονοϊό. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το ποσοστό αυτό έφτασε το 42%, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα.

«Δεν μπορούμε πλέον να λέμε ότι πρόκειται για πανδημία των ανεμβολίαστων», δήλωσε η Cox στο ένθετο της Washington Post, Health 202.

Ανάγκη για επαναληπτικές δόσεις

Το να είσαι ανεμβολίαστος εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για να πεθάνεις από τον κορονοϊό. Αλλά η αποτελεσματικότητα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνονται τακτικά αναμνηστικά εμβόλια για να διατηρείται ο κίνδυνος θανάτου από τον κορονοϊό σε χαμηλά επίπεδα, ιδίως για τους ηλικιωμένους.

Ο Anthony Fauci, ο κατεξοχήν ειδικός της χώρας σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων, χρησιμοποίησε χθες την τελευταία του ενημέρωση στον Λευκό Οίκο πριν από τη συνταξιοδότησή του τον Δεκέμβριο για να παροτρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του covid.

«Το τελευταίο μήνυμα που σας δίνω από αυτό το βήμα είναι ότι σας παρακαλώ, για τη δική σας ασφάλεια, για την ασφάλεια της οικογένειάς σας, να κάνετε το ενημερωμένο εμβόλιο για το covid-19 το συντομότερο δυνατό», είπε.

Η Cox, όπως και πολλοί ειδικοί, λέει ότι δεν εκπλήσσεται από την αλλαγή της αναλογίας. Υπάρχουν μερικοί λόγοι:

Σε αυτό το σημείο της πανδημίας, η μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών έχει λάβει τουλάχιστον την αρχική σειρά εμβολίων κατά του κορονοϊού, οπότε είναι λογικό ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι αποτελούν μεγαλύτερο μερίδιο των θανάτων.Τα άτομα που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από μόλυνση από κορονοϊό, όπως οι ηλικιωμένοι, είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν λάβει τα εμβόλια.Τα εμβόλια χάνουν την ισχύ τους έναντι του ιού με την πάροδο του χρόνου και προκύπτουν παραλλαγές που είναι ικανότερες να αντιστέκονται στα εμβόλια, οπότε απαιτούνται συνεχείς αναζωογονήσεις για να συνεχιστεί η πρόληψη της ασθένειας και του θανάτου.

Η υποπαραλλαγή BA.5 omicron έγινε κυρίαρχη τον Ιούλιο και αντιπροσώπευε σταθερά την πλειονότητα των νέων λοιμώξεων από τον κορονοϊό σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις αρχές αυτού του μήνα. Το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος τροφοδότησε ένα κύμα νέων λοιμώξεων, επαναμολύνσεων και νοσηλειών καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναφέρει η Washington Post.

ΠΗΓΗ

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ