2022-11-28 12:16:14
Φωτογραφία για Προφυλακιστέος ο 26χρονος για το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη – Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η συνοδηγός
Ο 26χρονος αρκέστηκε σε ένα «συλλυπητήρια» για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, κατά την απολογία του. Απολογήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (28/11) ο 26χρονος οδηγός και η 19χρονη συνοδηγός που παρέσυραν με το αυτοκίνητο τους και εγκατέλειψαν την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Καμάρας.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει σήμερα στα Χανιά, τόπο καταγωγής της.

Ο 26χρονος οδηγός, αλβανικής καταγωγής, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Όσον αφορά στη 19χρονη συνοδηγό του, η οποία κατηγορείται για συνέργεια, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Όπως αναφέρεται στο GRtimes.gr, ο 26χρονος κατηγορούμενος, δια του δικηγόρου του, υπέβαλε γραπτό υπόμνημα, αλλά δε θέλησε να απαντήσει προφορικά σε ερωτήσεις της 5ης ανακρίτριας.

«Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις, συλλυπητήρια στην οικογένεια», ανέφερε και φέρεται πως ζήτησε να μην απολογηθεί επί της ουσίας.


Ο δικηγόρος του σεβόμενος το πένθος της οικογένειας δεν προέβη σε δηλώσεις.

Ο 26χρονος κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε τον θάνατο, σε βαθμό κακουργήματος, για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και για εγκατάλειψη.

Στην απολογία της, η 19χρονη φέρεται να ανέφερε τα εξής:

«Ήμουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα. Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο, τρεις φορές. Ήθελα να γυρίσουμε πίσω».

Κατηγορείται για απλή συνεργεία (ψυχική συνδρομή) στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη.

Για τον 26χρονο προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.

Προανακριτικά, ο αλβανικής υπηκοότητας οδηγός φέρεται να αρνήθηκε πως έτρεχε, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι εγκατέλειψε το σημείο της δυστυχήματος διότι φοβήθηκε, καθώς δε διαθέτει άδεια παραμονής.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ