2022-12-01 21:09:41
Φωτογραφία για Ιταλία: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί 109 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση των σιδηροδρομικών συνδέσεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες μια επένδυση άνω των 109 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ενός νέου κυκλικού σιδηροδρομικού τμήματος στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Μέσω μιας δήλωσης που εκδόθηκε στις 30 Νοεμβρίου, η Επιτροπή είπε ότι η ΕΕ χρηματοδοτεί την πρώτη από τις δύο κατασκευαστικές φάσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του κυκλώματος Rail Ring του Παλέρμο, αναφέρει το SchengenVisainfo.com .

«Το ηλεκτροκίνητο τμήμα μονής τροχιάς μήκους 1,7 χιλιομέτρων που καλύπτεται από το έργο εκτείνεται από την υπάρχουσα στάση Giachery μέχρι τον σταθμό Politeama. Μαζί με το Politeama, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο άλλων σταθμών: του Πόρτο, μεταξύ Giachery και Politeama, και του Libertà», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Επιτροπή της ΕΕ, αυτό το νέο τμήμα του σιδηροδρομικού δακτυλίου του Παλέρμο θα ενισχύσει τις υποδομές μεταφορών της πόλης, υπόσχοντας μια στροφή από τα ιδιωτικά στα δημόσια μέσα μεταφοράς.


Μέσω αυτού του νέου σιδηροδρομικού τμήματος, λιγότερα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στο δρόμο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειωθούν επίσης οι εκπομπές ρύπων και η χρήση ενέργειας, με αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα αέρα και καθαρότερο περιβάλλον.

Επιπλέον, θα μειώσει επίσης τον χρόνο ταξιδιού για άτομα που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους δρόμους. Ταυτόχρονα, θα μειώσει τον υψηλό κίνδυνο ατυχημάτων. Όπως εξηγεί η Επιτροπή, το έργο αυτό θα είναι λειτουργικό μέχρι τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους.

Από την άποψη αυτή, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Elisa Ferreira, πρόσθεσε ότι όσον αφορά αυτή την επένδυση, θα συμβάλει στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Σικελίας, καθιστώντας την πιο προσιτή και ελκυστική για τη ζωή και την εργασία.

Ο Φερέιρα τόνισε επίσης ότι το Παλέρμο είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας, επομένως υπάρχει ανάγκη για πιο βολικά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιπλέον, το εν λόγω έργο θα έχει ως αποτέλεσμα μια καλύτερη υποδομή μεταφορών για τους κατοίκους του Παλέρμο, οι οποίοι θα έχουν μια βιώσιμη και αποτελεσματική εναλλακτική λύση στη χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων. Ως αποτέλεσμα, θα οδηγήσει σε περισσότερη χρήση τρένων, λιγότερες εκπομπές και λιγότερη συμφόρηση.

Επιπλέον, η επένδυση αυτή θα κατασκευάσει δύο σήραγγες, πλάτους 92,75 μέτρων και μήκους 4,75 μέτρων, με 17 οδογέφυρες για αποφυγή στροφών στις ράγες που διέρχονται από ανώμαλες περιοχές.

Έτσι, το έργο αυτό αναμένεται να μειώσει σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού και επίσης να επιτρέψει πιο συχνές συνδέσεις.

schengenvisainfo.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ